Dette er en rigtig nem opskrift på low carb kransekagestænger med højt proteinindhold. Jeg gik forbi nogle kransekagestænger forleden i Fakta (jeg har i øvrigt nogle dybtliggende aversioner mod den butik, primært fordi deres slogan er så absurd misvisende; det har jo aldrig nogensinde kun taget 5 minutter at handle ind i Fakta) og tænkte, de lige skulle have et forsøg i en low carb version.
Opskriften her kræver ikke det store at lave og som en bonus, skal de ikke engang i ovnen, men blot omkring 20 minutter i fryseren. De smager rigtig meget af marcipan – og I vil med al sandsynlighed sagtens kunne snyde ‘uvidende’ om at de er stopfyldt med sukker og usunde ting :)
Ingredienser:
35 g proteinpulver med vaniljesmag
60 g affedtet mandelmel
15 g mandelmel eller blendede mandler
35 g light kokosmælk (kan erstattes af alm mælk)
15 g sukrin (eller andet sødemiddel)
15 g mørk chokolade
10 g sukrin melis
0,5 spsk mandelessens
Fremgangsmåde:
- Bland proteinpulver (brugte denne, med alm whey kan også bruges), mandelmel, affedtet mandelmel og sukrin sammen i en skål.
- Tilsæt langsomt kokosmælk indtil i får en masse der kan formes. Jeg skulle bruge omkring 35 gram. Tilsæt mandelessens sammen med mælken.
- Form en stor fast klump – fordel klumpen i to dele og form dem som kransekagestænger
- Smelt den mørke chokolade, enten i et vandbad eller mikroovnen. Kom chokoladen på bunden og siderne, som det ses på billedet.
- Bland 10 g sukrin melis op med lidt vand – tilsæt meget lidt ad gangen indtil det er flydende nok til, at det kan bruges som glasur.
- Kom glasuren i en plastikpose (sådan en man bruge som frost) og klip et meget lille hul i det ene hjørne – så kan den bruges til at fordelen glasuren med hen over kransekagestængerne. Det er lidt en ghetto-version af en rigtig sprøjtepose, men det fungerer ganske godt.
- Kom kransekagestængerne i fryseren i 15-20 minutter – og herefter er de klar til at blive spist.
Energifordelingen pr. 100 gram ser således ud:
Stopfyldt med proteiner og så godt som ingen carbs – det er ikke helt dumt.