Det lykkedes mig at få lavet low carb proteinbar ud af denne opskrift, selvom der indgår banan som en hovedingrediens. Proteinbarerne har en ganske tydelig banansmag, da banan altid smager en del igennem, så dette er en god opskrift til alle bananelskerne derude. Derudover er den ret simpel og tager ikke specielt lang tid at lave – så give it a try – proteinbarer er altid gode at have med på farten og disse smager både godt og har en god energisammensætning.
Ingredienser:
100 g banan
50 g affedtet kokosmel (jeg bruger Superfruits og får den herfra)
10 g sukrin
20 g kokosflager (det som kan købes i alle almindelige supermarkeder, som de desværre kalder for “kokosmel”)
40 g proteinpulver med vaniljesmag (jeg brugte denne)
30 g mørk chokolade (80 % eller over)
Optional: Hvis man gerne vil have lidt ekstra lækkert i, kan man komme små chokoladestykker eller cacao nibs i.
Fremgangsmåde:
- Mos banan i en skål og tilsæter herefter proteinpulver, kokosmel, sukrin og kokosflager.
- Bland det godt sammen og form en klump af dej. Det kan godt virke som dejen ikke vil hænge sammen først, men den skal bare æltes grundigt, så begynde det lige så stille at hænge bedre og bedre sammen.
- Bræk stykker af dejen og form barer efter ønskede størrelse og form. Jeg lavede 4 medium-størrelse proteinbarer.
- Smelt mørk chokolade i mikroovnen eller vandbad og kom det udover proteinbarerne.
- Kom barerne i fryseren i 15-20 minutter, indtil chokoladen er fast.
- Done.
Energifordelingen per 1 proteinbar:
Flere billeder: