Denne opskrift på low carb proteinbar er virkelig velsmagende og konsistensen er ret lækker (lidt brownie-agtig), som blandt andet stammer fra kombinationen af kasein og sorte bønner. Smagen er chokolade-peanutbutter med et hint af appelsin fra chokoladeovertrækket. Peanutbuttersmagen er ikke specielt gennemtrængende, da der kun er brugt 15 g – det kan øges, hvis man ønsker den kraftigere. Man kan derudover slet ikke smage, at der er brugt bønner :)
Ingredienser:
70 g sorte bønner (jeg brugte økologiske usaltede fra dåse – købte mine i Superbrugsen)
35 g kaseinprotein (findes her) med chokoladesmag (jeg ved ikke hvor godt en erstatning med whey vil fungere, det vil dog helt sikkert ikke give den samme konsistens som med kasein)
3 g ren kakao
25 g affedtet kokosmel (kan købes her)
15 g peanutbutter
80 g kokosmælk (eller alm. komælk)
20 g sukrin
10 g mørk chokolade med choco-orange (kan udelades til fordel for mere alm. mørk chokolade, men jeg anbefaler kraftigt at have dette med)
10 g mørk chokolaede 80%
Fremgangsmåde:
- Kom sorte bønner, proteinpulver, affedtet kokosmel, kakaopulver og sukrin i en skål
- Tilsæt peanutbutter og kokosmælk og blend massen igennem igen med et stavblender.
- Form massen til barer – jeg lavede 4 styks.
- Smelt chokoladen i mikroovnen eller vandbad og fordel det ud over toppen på kagerne med en ske. Kom eventuelt lidt kokosmel/kokosflager på toppen. Stil dem herefter i fryseren indtil chokoladen er størknet.
- Enjoy!
Energifordeling pr. 100 gram ser sådan her ud:
I en portion med 4 proteinbarer, er der pr. styk:
Protein: 11 g
Kulhydrat: 8,1 g
Fedt: 7,3 g
Kcal: 145
Flere billeder: