Græskar-proteinbrødet jeg har her på siden er en af mine personlige favorit-brødopskrifter, grundet kombination af smag og konsistens. Det er mere dessertagtigt i det, men det gør ikke mig noget – jeg elsker at spise det med fx hytteost. Jeg har længe gerne ville lave noget med tilsvarende smag og konsistens, men uden græskar, da jeg ved det kan være svært at anskaffe for mange. Jeg har derfor eksperimenteret med at bruge søde kartofler i stedet og har fået det til at lykkes – jeg er selv rigtig tilfreds med resultatet og har vel bagt det her brød 4 gange indenfor de sidste to uger.
Forvent et mere dessertagtigt brød med en let blød konsistens, hvis I laver dette :) Man kan ikke smage sød kartoffel i brødet, så vær ikke bange for, at det smager meget af det – krydderierne sørger for at det ikke sker.
Selve brødet er ret nemt at lave og kræver ikke mange minutter at lave dej til.
Ingredienser:
155 g sweet potato/sød kartoffel (skal være bagte – 40 min på 220 grader, ellers kan de også laves i mikroovnen)
60 g proteinpulver med neutral smag (vanille vil også godt kunne bruges, men hvis I gør, så udelad sukrin)
2 økologiske æg
250 g æggehvide
60 g affedtet kokosmel
30 g sukrin
2 tsk vanilleekstrakt
12 g smør
1 tsk natron
6 g pumpkin pie spice (aka kanel, ingefær, nellike og muskatnød)
Fremgangsmåde – fyld:
- Mos eller blend sweet potato i en skål og kom herefter de resterende tørre ingredienser i.
- Herefter tilsættes æg, æggehvide og smør (smeltes først) og der røres kraftigt rundt. Blend det eventuelt med en stavblender, hvis I ikke har fået most klumperne fra den søde kartoffel ud.
- Kom fyldet i en brødform (jeg bruger en der er 21 cm lang) der er med bunden og fordel det jævnt.
- Bag på 165 grader i 40-45 minutter.
Energifordeling pr. 100 gram: