Denne proteinopskrift henvender sig til dem der har efterlyst noget de fx kan tage med i madpakken. Dette proteinbrød er nemlig meget brødagtigt i sin smag, dvs det ikke er sødt og man kan derfor smide en hel del forskellige pålæg på. Det er derudover packed med protein og er meget low carb for et brød – hvilket altid er awesome. Det har en tung konsistens – så forvent ikke et let og luftigt brød; det er en af betingelserne når man bager uden de fine former for mel. Jeg er dog personligt ret glad for brød med en tungere konsistens, så jeg har ingen problemer med det her.
Ingredienser:
En halv revet squash
35 g ærteprotein
25 g risprotein
55 g affedtet mandelmel
10 g hvedeklid
15 g hørfrø
250 g æggehvide
Fremgangsmåde:
Riv squashen i en skål. Kom herefter ærteprotein, risprotein, mandelmel, hvedeklid og hørfrø i – slut af med at hælde æggehviden i og rør meget kraftigt rundt med en gaffel. Undgå at blende det da der så bliver frigivet en hel del væske fra squashen som giver en al for svampet konsistens. Så rør i stedet for kraftigt rundt med en gaffel.
Bag herefter brødet i 35-40 minutter på 160 grader, eller indtil der kan stikkes en kniv i der kommer ud ren.
Energifordelingen for dette brød er særdeles fordelagtigt og ser således ud:
Det bliver vist ikke meget bedre for et brød – det bliver forsvindende lidt kulhydrater pr skive. Hvis vi blot antager at man skærer 10 store skiver (hvilket ville være ret store for et brød som dette), ville man ende på med knap 3 gram carbs per skive. Low carb much?
Justeringer:
Hvis man ikke har både risprotein og ærteprotein, men kun én af delene, kan man erstatte ved kun at bruge den ene (ærteprotein som den foretrukne). Har man ikke affedtet mandelmel kan man kommer lidt ekstra proteinpulver i, samt lidt boghvedemel.