Så er der lidt godt nyt til mine fellow breadoholics! Det her er en rigtig nem opskrift på et low carb proteinbrød, der smager godt og har en fremragende energifordeling. Opskriften er lavet med protein fra Sunwarrior, som jeg er blevet rigtig glad for at inkludere i min kost, da det er af rigtig høj kvalitet, proteinet stammer fra gode kilder (fedtet ligeså) og er økologisk. Det koster lidt – men man må betale for kvalitet, sådan hænger det meste af verden desværre sammen.
Nedenstående opskrift kan bruges til morgenmad, frokost, mellemåltid eller hvad man nu har lyst til – det fungerer til det meste. Det kan både spises med eller uden pålæg; men jeg anbefaler noget lækkert pålæg, da det altid vil højne smagsoplevelsen.
Ingredienser:
250 g æggehvider
250 g skyr (eller fromage frais)
60 g sunwarrior proteinpulver neutral (kan erstattes af ærteprotein)
30 g affedtet kokosmel (kan erstattes af blendet havregryn)
50 g kværnet hørfrø
1 tsk bagepulver
1 knvispids salt
krydderier
sesamfrø (kan udelades)
Fremgangsmåde:
- Kom kokosmel, proteinpulver (brugt denne veganske version i neutral – den egner sig godt til brød), kværnet hørfrø (jeg kværner det i en kaffekværn), bagepulver, krydderier (efter eget valg – det ka fx være noget rosmarin og oregano eller pizzakrydderi) og en knivspids salt.
- Kom herefter skyr og æggehvide i blandingen og rør godt rundt indtil I har en flydende sammenhægende masse.
- Kom dejen i en brødform – her valgte jeg at komme sesamfrø på som topping, men det kan sagtens udelades eller erstattes af noget andet. Hvis I vælger en topping, så husk at tryk det let ned i brødet, så det ikke falder af efter det er blevet bagt. Bag proteinbrødet på 165 grader i 40 minutter.
- Lad brødet køle af (det er klart bedst koldt).
Energifordelingen pr. 100 gram ser således ud:
Flere billeder: