Jeg fik lyst til en omgang proteinis forleden – og det skulle være hurtigt og nemt uden alt for meget ventetid; som sagt, så gjort. Den eneste carb-kilde i denne proteinis kommer fra de frosne bær, så den er ganske low carb – og så er den, naturligvis, høj på proteiner. Konsistensen afhænger af hvor lang tid man giver den i fryseren, men den er faktisk klar til at spises umiddelbart efter den er blendet – jeg ville dog gerne have en mere fast konsistens og proppede den derfor i fryseren.
Opskriften er uhyre simpel – I har kun brug for 3 ingredienser, så det er ingen undskyldning for ikke at prøve den af ;)
Ingredienser:
200 g frosne jordbær
200 g skyr (eller græsk yoghurt)
40 g proteinpulver med berry blast (kan erstattes af vanilje eller jordbær)
Fremgangsmåde:
- Kom de frosne jordbær i en food processor eller blender og herefter skyr
- Blend jordbær og skyr sammen til en fast masse uden klumper
- Kom massen i en skål og tilsæt proteinpulver og rør det godt rundt. Jeg brugte dette med berry blast-smag, da det komplimenterer jordbærerne godt og giver en frugt-agtig smag. Hvis I ikke har berry blast, kan i bruge fx vanilje, jordbær eller banan i stedet)
- Sæt isen i fryseren i 30-35 minutter, eller alt efter hvilken konsistens I ønsker. Jo kortere tid, jo mere sorbetagtig
Jeg tilsatte også 12 gram cacao nibs i ovenstående portion (for at give lidt crunch med kakaosmag), men det har jeg ikke noteret i ovenstående energifordeling, da jeg ved det er et specialprodukt mange af jer muligvis ikke har. Det kan dog varmt anbefales – det er rigtig godt i bagværk.