Jeg har en generel besættelse af citron for tiden og bruger det i rigtig meget af min mad – og i dag fik jeg lyst til at lave nogle nemme proteinkugler, hvor citron indgik.
Kombinationen af vanilje, citron og flødeost (man smager intet ost) fungerer rigtig godt i denne opskrift. Som altid kan der justeres på parametre såsom søde og konsistens.
De blev nydt i fulde drag efter en gåtur på Bispebjerg kirkegård i det dejlige vejr. De har fået nogle japanske kirsebærtræer deroppe, som netop er sprunget ud – og det var blevet omtalt i en radioprogram. Det betød, at der nærmest var sort af mennesker deroppe og knap så stille, som almindeligvis.
Vi havde Koko med og eftersom chow chow-hvalpe ikke er blandt de mest almindelige hunde i Danmark – og oven i ligner en stor bamse, blev der både taget billeder, klappet af både børn og voksne og sagt “nååårhhh” mange steder. Misskokobear er en regulær stjerne :D
Ingredienser:
45 g proteinpulver med vanilje (jeg brugte den steviasødede vanilla milkshake herfra)
20 g affedtet mandelmel
25 g Bodylab Zero
55 g flødeost (jeg brugte den økologiske fra Løgismose)
2/3 fintrevet skal fra en økologisk citron
1 knsp salt
30 g hvid chokolade
Fremgangsmåde:
- Kom de tørre ingredienser og herefter flødeost.
- Bland det hele godt sammen og ælt det til en sammenhængende masse.
- Form kugler af massen.
- Hak hvid chokolade og rul kuglerne i det.
- Stil dem på køl i 5-10 minutter i fryseren.
Energifordeling pr. 100 gram: