Jeg har ikke været god til at lave proteinmuffins på det sidste, så fik lyst til at lave nogle forleden. Muffins er altid gode som snacks og nemme at have med rundt. Denne proteinopskrift kombinerer blåbær og banan, hvilket er en rigtig velsmagende bekendtskab. Derudover bidrager det syrlige fra citronen, men en god balance til sødmen.
Selve opskrift er i den meget nemme nede og tager ikke mange minutter at smide sammen.
Ingredienser:
110 g banan
35 g proteinpulver med blåbærsmag (jeg brugte denne)
20g affedtet kokosmel
100 g æggehvide
15 g sukrin
1 spsk citron/lemon
1 tsk bagepulver
22 g blåbær
Frosting:
10 g kasein med vanille
30 g mandelmælk (eller alm. mælk)
2 g citronsaft
Eller
50 g sukrin melisCitronsaft
Fremgangsmåde
- Mos banan i en skål
- Kom herefter proteinpulver, affedtet kokosmel, sukrin og bagepulver i.
- Tilføj æggehvide og rør det kraftigt rundt indtil I har en fast dej uden klumper.
- Kom dejen i muffinforme (jeg bruger silikoneforme), fordel blåbær i hver muffin og bag dem i ovnen på 165 grader i 20-25 minutter. Tjek efter 20 minutter. De må ikke få for meget, så bliver de tørre.
- Lad dem køle af og lav frostingen ved at blande kasein, mandelmælk og citronsaft sammen. Alternativt kan frostingen laves af sukrin melis og citronsaft – det smager også rigtig godt på disse.
Energifordeling pr. 100 gram (inklusive kasein-frosting)