Disse low carb proteinmuffins blev særdeles vellykkede; grunddejen, fyldet og så chokoladetopping gik op i en højere enhed – og her er virkelig tale om man føler man indtager noget meget syndigt, selvom energifordelingen i disse proteinmuffins i virkeligheden er ganske fordelagtig! Og det er netop hvad jeg elsker ved at lave proteinopskrifter som disse; at spise noget der smager virkelig godt, men samtidig også er sundt og godt for træningen :)
Jeg håber et par derude vil give denne opskrift et forsøg; den er det hele værd.
Ingredienser:
250 g æggehvide
60 g proteinpulver med crispy chocolate (eller chokolade)
140 g banan
35 g affedtet kokosmel
15 g kokosflager
12 g risprotein (kan udelades eller erstattes af blendet havregryn)
Toffee flavdrops (kan erstattes af 25 g sukrin)
1 lille tsk natron
Fyld:
25 g banan
20 g sunwarrior blend m. vanilje
30 g mælk
20 g skyr
1 tsk vaniljeessens
25 mørk chokolade
Fremgangsmåde:
- Mos banen i en skål. Kom herefter proteinpulver (jeg brugte crispy chocolate fra Bodylab, men almindelig chokolade burde også kunne bruges), kokosmel, kokosflager, risprotein (kan udelades eller erstattes af blendet havregryn)
toffee flavdrops (kan erstattes af sukrin), samlt natron i skålen. - Kom æggehvide i skålen og rør kraftigt og godt rundt, indtil I har en ensartet dej uden klumper
- Bag dem på 165 grader i 30 minutter.
- Lad dem køle af og lav fyldet imens:
- Fyldet laved ved at mose banan og herefter blande det sammen med proteinpulver (jeg brugte warrior blend med vanilje herfra, men almindelig vaniljeprotein kan også bruges), vaniljeessens, mælk og skyr. Det skulle gerne give en fast blanding.
- Skær de færdige proteinmuffins midt over og kom fyldet i dem og luk dem til igen.
- Smelt 25 gram mørk chokolade og hæld ud over toppen på dem og drys herefter lidt kokosflager på. Dette kan undlades, men jeg anbefaler det.
- Done!
Energifordelingen pr. 100 gram ser således ud:
Flere billeder: