I dag stod jeg og lavede hjemmelavet græskarpuré (det kan anbefales, hvis man er økonomisk bevidst – man får en ret stor mængde ud af ét græskar). Græskarpuré er som bekendt genialt at bage med og kan nærmest bruges til alt – derfor var det også kun nærliggende at bruge noget af det til at lave en proteinpizza ud af. Dette er den mest lav-kalorie proteinpizza jeg har lavet til dags dato. Den kan varmt anbefales herfra :) Konsistensen er ganske fin – proteinpizzaen har en crusty ende og er en lille smule blød overall (kan muligvis modvirkes med mere affedtet mandelmel), men hænger fint sammen, som det også ses på billedet. Smagen er god og den smager ikke af græskar, så den egner sig fint som bund.
Selve opskriften er ret simpel og kræver ikke mange ingredienser eller håndbevægelser.
Ingredienser:
350 g græskarpuré
50 g affedtet mandelmel (kan erstattes af kokosmel)
15 g boghvedemel (kan erstattes af blendede havregryn)
15 g ærteprotein (kan udelades til fordel for lidt mere mandelmel eller boghviedemel)
Salt
Peber
Oregano
Fremgangsmåde:
- Bland ærteprotein, affedtet mandelmel, græskarpuré og boghvedemel sammen og kom krydderierne i.
- Rør det kraftigt rundt indtil I har en sammenhængende masse
- Smør dejen ud på et bageplade med bagepapir. Hvor tyk i ønsker bunden er op til jer selv, men jeg anbefaler at lave den 0,5-1 cm tyk
- Bag den i ovnen på 220 grader i 15-20 minutter – tag herefter bunden ud (den skal være let gyldenbrun) og kom fyld på. Det er altid en god ide at komme tomatpuré på bunden – og jeg anbefaler tometpuré, da man helst skal holde sig fra vandede ting som fx almindelig tomatsovs. Fyldet er valgfrit – så bare brug fantasien.
- Sæt pizzaen i ovnen igen og bag den yderligere 15-20 minutter.
Energifordelingen for hele pizzabunden ser således ud:
Som det ses, er det virkelig en god energifordelingen; meget low carb og højt proteinindhold; det bliver vist ikke meget bedre for en pizza.
Nota bene
Eftersom jeg lavede denne opskrift med mit hjemmelavet græskarpuré, der var en del mere vandet end det man kan købe på dåse, skal det lige tages in mente hvis man laver opskriften med det fra dåse. Der skal sandsynligvis justeres lidt i forholdene på ingredienser, med lidt mindre affedtet mandelmel. Start med at tilsætte 30 gram, og se hvordan dejen reagerer. I skal have en forholdsvis tyk sammenhængende dej, der kan smøres ud.
Hvis I vil lave jeres eget græskarpuré kan I se hvordan det gøres lige her
Græskarpuré kan også købes på dåse i SuperBest, men kun i deres velassorterede butikker.