Denne low carb opskrift med sweet potato blev ret vellykket, hvis jeg selv skal sige det. De minder lidt om mine fastelavnsboller, men er lidt nemmere at lave og de smager heller ikke ens. De ligger tungt og de kan nærmest erstatte et helt måltid, da de er fiberrige og spækket med protein. I skal ikke bekymre her jer om, at de smager af kartofler – man bemærker faktisk slet ikke der er brugt søde kartofler, når man spiser slutproduktet. Jeg lavede også kokosflødeskum til disse – og de smager intet mindre end fænomenalt til disse cookies.
Ingredienser:
200g sweet potato/sød kartoffel (skal være bagte – 40 min på 220 grader, ellers kan de også laves i mikroovnen)
60 g affedtet kokosmel
55 g proteinpulver med vaniljesmag (jeg har også afprøvet med stracciatella og det virkede også rigtig godt)
2 hele æg
50 g æggehvide
15 g sukrin
1 tsk bagepulver
2 g vaniljepulver (kan erstattes ned 1 spsk vaniljeessens eller helt udelades)
Kokosflødeskum
1 stor drænet dåse fuldfed kokosmælk (light vil ikke virke)
10 g kasseinproteinpulver med vaniljesmag (kan også blot være almindeligt whey/valle)
2 g vaniljepulver (kan erstattes ned 1 tsk vaniljeessens eller helt udelades)
5 g sukrin
Fremgangsmåde – cookies:
- Mos eller blend sweet potato i en skål.
- Kom proteinpulver, affedtet kokosmel, sukrin, vaniljepulver og bagepulver i.
- Herefter tilsættes æg og æggehvide og der røres kraftigt rundt.
- Form kager på en bageplade med bagepapir. Størrelsen af dem, afhænger af personlig præference. Skal de være mere dessert-agtige foreslår jeg at lave dem ret små, men ellers kan de laves lige så store som I kan se jeg gjorde – det gør dem dog mere “tunge” at komme igennem (men det gør jo ikke så meget når det er lækkert!)
- Bag dem på 175 grader i 10-15 minutter. Jeg gav mine 14 min. Tjek efter 10 min.
Fremgangsmåde – kokosflødeskum:
- Kokosmælken skal være kold (et par timer i køleskabet eller lidt tid i fryseren gør tricket). Dræn al væsken fra dåsen – det skal kun være det faste kokosmælksmasse du bruger. Kom massen i en skål og pisk det med en elpisker indtil det bliver lidt fluffy. Kom herefter sukrin, proteinpulver og vaniljepulver i og pisk lidt videre. Proteinpulver kan udelades, men det giver en god smag – smagen vil være mere neutral uden.
- Fordel kokosflødeskummet på kagerne og læg dem sammen med en top, som det ses på billederne.
Energifordelingen per. 100 gram:
Flere billeder: