For laaang tid siden lovede jeg en sweet potato protein pie, men kom fra det igen. Nu efter jeg er kommet hjem fra ferie, har jeg endelig fået indfriet løftet og fået brugt det tærtefad jeg har haft stående i ualmindeligt lang tid. Opskriften ser måske besværlig ud, men jeg kan forsikre om, at den faktisk er ganske nem og hurtig at gå til. Det skal nørkles lidt med bunden, men et andet tager ikke mange minutter at lave.
Ingredienser:
Bund: (har man ikke disse ingredienser, kan bunden faktisk udelades)
20 g affedtet kokosmel
45 g warrior blend med vanilje (brugte denne) – kan erstattes af ærteprotein, noget vanilleessens og ekstra sukrin. Kassein vil også kunne fungere.
120 g æggehvide
15 g sukrin
Fyld:
330g sweet potato/sød kartoffel (skal være bagte – 40 min på 220 grader, ellers kan de også laves i mikroovnen)
55 g proteinpulver med vaniljesmag
1 helt økologisk æg
35 g affedtet kokosmel
35 g sukrin
Pumpkin pie spice (aka kanel, ingefær, nellike og muskatnød)
Kokosflødeskum
1 stor drænet dåse fuldfed kokosmælk (light vil ikke virke)
5 g proteinpulver med vaniljesmag
2 g vaniljepulver (kan erstattes ned 1 tsk vaniljeessens eller helt udelades)
10-15 g sukrin
Fremgangsmåde – bund:
- Bland ingredienserne sammen i en skål og tryk dejen ned i en tærteform forret med bagepapir. Fordel det jævnt.
- Bag bunden på 180 grader i 8 minutter.
Fremgangsmåde – fyld:
- Mos eller blend sweet potato i en skål og kom herefter de resterende tørre ingredienser i.
- Herefter tilsættes æg og der røres kraftigt rundt.
- Kom fyldet i formen med bunden og fordel det jævnt.
- Bag på 160 grader i 20-25 minutter.
- Lad kagen køle af og lav derefter kokosflødeskum
Fremgangsmåde – kokosflødeskum: (dette kan i realiteten undværes, men jeg vil helt klart anbefale det)
- Kokosmælken skal være kold (et par timer i køleskabet eller lidt tid i fryseren gør tricket). Dræn al væsken fra dåsen – det skal kun være det faste kokosmælksmasse du bruger. Kom massen i en skål og pisk det med en elpisker indtil det bliver lidt fluffy. Kom herefter sukrin, proteinpulver og vaniljepulver i og pisk lidt videre. Proteinpulver kan udelades, men det giver en god smag – smagen vil være mere neutral uden.
- Fordel kokosflødeskummet på tærten.
Energifordelingen per. 100 gram: