Her er en rigtig simpel opskrift på low carb taco lavet på blomkål – man behøver kun 2 sølle ingredienser. Endnu engang viser blomkål hvor fantastisk en grøntsag den er – det kan bruges til så ufatteligt mange sunde opskrifter.
Angivelserne er lidt på slump, da jeg ikke fik afvejet blomkålen, men brugte vel 2/3 af et helt hoved, så et kvalificeret bud er omkring de 300g. Man kan sagtens bruge et helt blomkålshoved – i så fald, skal der blot tilsættes lidt mere æggehvide.
De er, naturligvis, ikke sprøde som rigtig tacos, men de er et glimrende alternativ – og det smager virkelig godt sammen med en gang oksekød, guacamole, diverse grønt og græsk yoghurt. Det er et garanteret familiehit :)
Ingredienser:
300 g blomkål
1 helt æg
Fremgangsmåde:
- Blend eller kom blomkålen i en foodprocessor, indtil det er hakket fint. Kom det herefter i en skål og giv det 5 minutter i mikroovnen – rør rundt i det halvvejs igennem. Har man ikke mikroovn kan det dampes i en pande med lidt vand.
- Lad det køle af lidt og kom det i en rent viskestykke og vrid så meget væske ud af blomkålen som muligt – I vil blive overrasket over hvor meget væske det rent faktisk indeholder. Jo tørre i kan få det, jo bedre.
- Kom herefter det drænede blomkål i en skål sammen ét helt æg og rør rundt. Bruger man et helt blomkålshoved, så skal der nok lidt mere æggehvide i, men kom lidt i af gangen – “dejen” skal være så fast at det kan formes.
- Fordel “dejen” på en bageplade med bagepapir og form dem runde. Jeg lavede 4 styks – jeg vil ikke anbefale at lave flere med disse mængder, da de så vil blive for små.
- Bag dem på 200 grader i 10 minutter. Tag dem ud og flip dem på den anden side og bag dem i yderligere 5-7 minutter.
Energifordelingen pr. 100 gram ser, med forbehold (da ingredienser er lidt på slum), sådan her ud:
Her får I lige en mere visuel fremgangsmåde – I kan se min lille video af opskriften jeg har lavet på Instagram her
Og en billedserie derfra herunder:
Efter mikroovnen i viskestykket:
Væsken vrides ud:
Efter ægget er kommet i formes de på bagepladen:
Bages of flippes: