Så er det blevet tid til en opskrift på müslibar – det har flere af jer nemlig efterspurgt. Vi er jo på proteinopskrifter, så naturligvis har jeg fået en godt indhold af protein med i dem, men de er lidt højere på carbs end mange af mine opskrifter – men det er jo også en müslibar, når det kommer til stykket.
Ingredienser – bund
20 g affedtet kokosmel
20 g blendede havregryn
40 g vanilleeprotein
10 g sukrin
1/2 – 1 tsk kanel
1/2 tsk vanillepulver (kan udelades)
35 g usødet æblemos
20 g light kokosmælk
salt
Ingrediesner – topping
25 g Lizis Granola (kan købes i visse SuperBest og her – og ja, det er dyrt, men efter min mening pengene værd)
15 g sukrin gold
5 g smør
5 g akaciehonning
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienser røres sammen til en lind dej og formes til en firkant (ca. 1 cm høj) på en bageplade med bagepapir (lav den i det format du ønsker barerne bliver, når du skærer dem ud).
- Bag bunden ved 190 grader i almindelig ovn i 17 minutter
- Lav herefter topping ved at opvarme ingredienserne i en gryde under jævn varme og under konstant omrøring – det gøres indtil sukrinen er smeltet og I får en let klistret sammenhængende masse. Brænd det ikke på.
- Massen hældes over bunden og presses sammen på toppen.
- Stil det hele til afkøling inden det skæres til barer i den ønskede størrelse
Energifordelingen pr. 100 gram ser således ud: