Det her er en simpel opskrift på klassiske vafler, på den sundere måde. Jeg har forsøgt at skære lidt ned på de eksotiske ingredienser her, så stort set alle ingredienser kan købes i et supermarked.
Ingredienser:
1 banan
80 g havregryn
25 g proteinpulver med vanilje
10 g loppefrøskaller (fås også h Superbrugsen)
1 æg
150 g æggehvide
10 g ghee (det er sådan noget fancy palæo-smør, men ganske almindeligt smør kan fint bruges, jeg havde bare ikke andet)
50 g kokosmælk
15-20 g sukrin (eller andet sødemiddel, husk at justere alt efter sødningsgrad)
2 knivspids kardemomme (hvor meget kan være en smagssag, smag til)
1/2 knivspids kanel
1 tsk bagepulver
Lidt salt
Fremgangsmåde:
- Mos banan i en skål og blend eller kværn havregrynene fint og kom dem i bagefter.
- Tilsæt de resterende ingredienser og rør rundt.
- Blend dejen med en stavblender, for at gøre massen ekstra lind.
- Kom dejen i et vaffeljern og bag. Gentag indtil der ikke er mere dej (jeg fik 3 vafler ud af denne portion)
Tip: De skal spises med noget tilbehør, fx sukrin strøet over sammen med peanutbutter, eller sukrin og hjemmelavet marmelade. Det du nu engang bedst kan li’ :)