Her en nem opskrift på no bake chocolate chip protein cookies. Der er naturligvis ikke tale om sprøde cookies, men de har en lækker lidt chewy konsistens og en dejlig kakao/mocha smag. Derudover er jeg personligt vild med chokoladestykkerne i dem – den crunchy tekstur bryder den bløde cookie på en perfekt måde.
Hvor meget mocha-smag den skal have kan man selv justere med mængden af instantkaffe.
Forvent ikke at bruge mere længere end 5-10 minutter total på at lave denne opskrift :)
Ingredienser:
50 g proteinpulver med chokolade
60 g havregryn (brug glutenfri, hvis du ikke kan tåle det)
10 g kokosolie (stuetemperatur)
35 g kokosmælk
20 g mørk chokolade
5 g ren kakaopulver
45 g sukrin
1 tsk decaf instantkaffe (jeg bruger decaf da jeg ikke er god til at håndtere koffein)
1/4 tsk salt
1 tsk vanillesukker (kan udelades)
Fremgangsmåde:
- Bland de tørre ingredienser og hak den mørke chokolade i mindre stykker og kom det sammen i en skål.
- Rør rundt i skålen så det blandet godt sammen,
- Tilsæt kokosmælk og kokosolie (kokosolien skal være stuetemperatur)
- Ælt ingredienserne grundigt sammen. Æt indtil du har en fast ensartet masse.
- Bræk klumper af dejen sammen og mas dem flade til cookies.
- De kan spises med det samme eller blive kølet af i køleskabet. Bemærk at kokosolien får den til at hærde lidt i køleskabet, men de bliver bløde igen, hvis de står lidt ude.
Energifordelingen pr. 100 gram er: