Vanilje protein-café latte lavet på økologisk proteinpulver
Jeg elsker café latte – og det er gået helt galt med at drikke dem, efter at jeg er startet i praktik et sted hvor de har en fremragende kaffemaskine. De brygger heldigvis latten på minimælk (dette er specielt heldigt for de folk her der slammer 5-10 af dem om dagen), men min samvittighed er ikke glad for at jeg drikker sådan et par om dagen – specielt fordi jeg personligt ikke reagerer godt på at drikke mælk (jeg bliver lidt “blød”/bloatet af det). På ugentlig basis bliver det jo til en del mælk i form af café latte.
Heldigvis blev jeg gjort opmærksom på, af en bodyfitness-atlet, der er cirka lige så meget protein-nørd som jeg selv, at proteinkaffe faktisk kunne være ret lækkert – så det måtte jeg selvfølgelig straks prøve af.
Jeg har fået fingrene i noget økologisk proteinpulver og derfor var det jo nærliggende at lave en helt igennem økologisk protein-café latte. Det jeg også godt kan li’ ved dette proteinpulver er, at det er helt fri for sødemidler. Som i nok har bemærket, bruger jeg jo selv sødemidler i mine opskrifter, men som med alt andet, gælder det at man skal moderere sit indtag for det forbliver på et sundt niveau. Derfor forsøger jeg kun at have sødemidler til at indgå i noget jeg spiser måske én gang om dagen – som så ofte er det jeg bager :)
Behøver I at bruge økologisk proteinpulver til denne opskrift? Bestemt ikke, men det er nu engang meget lækkert med et helt “rent” økologisk slutprodukt af god kvalitet :) Men I kan altså sagtens erstatte proteinpulveret med jeres eget valg og kaffen med almindelige kaffe, frem for økologisk. Whatever floats your boat.
Ingredienser:
1-2 shot espresso
30 g proteinpulver med vaniljesmag
Kogende vand
Fremgangsmåde:
- Kom 1-2 shot økologisk espresso i et stort glas eller kop. Jeg brugte ét shot espresso til denne opskrift.
- Tag så et scoop økologisk proteinpulver med vaniljesmag (30 gram) og bland op med en smule mælk eller vand (eller begge dele) og ryst det kraftigt i en shaker – det skal kun lige være flydende og have en ok tyk konsistens. Proteinpulveret skal ikke kommes direkte i kaffen, da det så vil klumpe ret meget.
- Herefter tilsættes kogende/varmt vand – mængden afhænger af hvor tyk du ønsker konsistensen i din café latte skal være, men pas på med at tilsætte for meget, da det så vil gøre den vandet
Det er afgørende at begge dele der kommes i af kaffe/espresso og proteinpulveret med mælk/vand er tykt og kraftigt, da det fungerer bedst.
Ovenstående gav mig en tyk og kraftig vanilje protein-café latte med en lidt silkeagtig konsistens.
Energifordelingen for sådan en café latte her er følgende:
Protein vanilje café latte > Normal café latte
Dette er eksklusiv den lille mængde minimælk jeg proppede med i min, som sagtens kunne have været undværet – I kan fint lave den på proteinpulver, vand og espresso alene.
Denne portion kan sammenlignes med en medium café latte lavet på skummetmælk fra Starbucks; den har til sammenligning 13 g protein, 19 g kulhydrat (hvoraf 18 gram er mælkesukker) og 0 gram fedt og 130 kalorier.
Denne café latte har altså derfor både mere protein, hele 68,4 % mindre kulhydrat og overall lidt færre kalorier. Og så er den økologisk. Pretty sweat deal!