Følger man denne opskrift på proteinbar, eller flapjacks er dette mere, så er den både gluten og laktosefri, samt egnede for veganere.
Opskriften er desuden virkelig nem at lave og kræver ikke mange bagefærdigheder :)
Ingredienser:
Bund
45 g finvalsede havregryn
30 g warriorblend proteinpulver med vanillesmag (kan erstattes af kasseinprotein med vanillesmag)*
25 g cashewsmør (kan erstattes af peanubutter)
20 g sukrin
65 g kokosmælk (light eller fuldfed, kan erstattes af alm. mælk)
Top:
25 g ren kakaopulver
25 g warriorblend proteinpulver med chokoladesmag**
65 g kokosmælk
10 g agave sirup (eller sødemiddel, men siruppen fungerer godt i opskriften)
*Warriorblend har jeg skrevet om flere gange på bloggen – glimrende vegetabilsk proteinpulver, det kan varmt anbefales. Smagen er dog en anelse underspillede i dem, så vær opmærksom på det.
*Kan erstattes af whey, men så fald skal der tilsættes en omgang affedtet kokosmel for at gøre massen mere tyk og egnet til opskriften.
Fremgangsmåde:
- Lav bunden først – bland de tørre ingredienser sammen først og kom herefter de våde i. Rør dejen godt sammen og ælt den sammen til at fast masse.
- Form en firkant ud af dejen, cirka 2 cm i tykkelsen på et stykke bagepapir.
- Lav herefter choko-toppingen; igen samme fremgangsmåde med at blande henholdsvis de tørre og våde ingredienser sammen. Smør det på bunden – helt ud til kanten, cirka 1 cm i tykkelsen.
- Bag kagen på 170 grader i 20-25 minutter. Pas på med at give den for meget, da den så bliver tør.
- Lad ‘kagen’ køle af og skær herefter den ud i 4 barer :)
Energifordelingen per 100 gram ser således ud:
Flere billeder: