Denne opskrift på proteinbar med butterbeans (limabønner), lyder måske lidt sjov, men den smager rigtig godt og har får en lækker soft bar konsistens. Butterbeans har, som navnet antyder, en smøragtig smag og konsistens, hvilket gør de egner sig ret godt til at lave den her slags med. Butterbeans kan købes i Kvickly og Føtex samt diverse grønthandlere og helsebutikker.
Ingredienser:
100 g butterbeans på dåse (hedder limabønner på dansk) Kan anskaffes i helsebutikker og større supermarkeder.
25 blendede havregryn
30 g proteinpulver med vaniljesmag herfra (ønskes denne proteinbar i en ren vegansk version kan jeg anbefale at erstatte proteinpulveret med denne veganske udgave i vanilje)
10 g cacao nibs (kan udelades, men er lækkert)
10-15 g sukrin (eller andet sødemiddel)
30 g affedtet kokosmel
55 g kokosmælk, light eller almindelig. Jeg brugte light.
35 g mørk chokolade (80% eller derover)
Erstatninger? Se erstatningstabellen her
Husk I nu kan få en proteinopskrifter.dk basispakke hos bodyman, hvor jeg har fået discountet 15 % til jer :) Den findes lige her: Proteinopskrifter.dk basispakke (Den indeholder sukrin, proteinpulver og kokosmel)
Fremgangsmåde:
- Butterbeans kommes i en skål med havregryn og lidt kokosmælk, nok til at det kan blendes sammen til en fast masse.
- Tilsæt proteinpulver, resten af kokosmælk, kokosmel, cacao nibs og sukrin.
- Ælt det sammen til en fast masse. Form proteinbarer ud af massen – jeg lavede 4 stykker.
- Smelt chokolade i mikroovnen eller vandbad og overtræk barerne med det. Det kan enten hældes ud over med ske, eller barerne kan dyppes op vendes i skålen med chokoladen.
- Stil dem i fryseren i 10-15 minutter indtil chokoladen er størknet. De er bedst hvis de holdes på køl.
Energiindholdet per 100 gram ser således ud:
Energiindholdet per 1 proteinbar (ved 4 styk) ser sådan her ud:
Flere billeder: