Bloggen mangler det her; en opskrift på sund cheesecake med højt proteinindhold! Så her får i sådan en opskrift – jeg kan dog ikke tage æren for at være geniet bag denne simple opskrift, det er den geniale Anne Sward fra proteinpow, der har smidt den op; jeg har så modificeret bunden, for at gøre den endnu lettere på kalorierne.
Om én dag eller to, vil jeg sørge for at poste opskriften på samme kage med hindbærtopping og så en bund, der er mere simpel og kræver færre ingredienser end denne (og ingen proteinpulver). Jeg kunne godt have inkluderet den i denne blogpost, da de ligner hinanden, men jeg synes det blev for rodet, da jeg begyndte på det.
Ingredienser:
Bund:
25 g sunwarrior – warriorblend vanille (Kan erstattes af andet vegetabilsk protein – eller kassein)
15 affedtet mandelmel
15 g peanutbutter
10 g agavesirup
70 g æggehvide
Fyld:
35 g proteinpulver med vaniljesmag (brugte denne)
250 g kvark
170 g græsk yoghurt 2 %
50 g sukrin
65 g æggehvide
2 spsk vanilleessens
Topping:
12 g mørk chokolade (85% eller derover)
Fremgangsmåde:
- Bland ingredienserne for bunden sammen og tryk det ned i en kageform. Det skal kun trykkes ned i bunden og ikke op langs kanterne. Fordel det jævnt.
- Bland herefter fyldet sammen og kom det ned i kageformen.
- Bag det på 160 grader i 30-35 minutter. Det er meget vigtigt at tjekke efter 25-30 min først – den må nemlig ikke blive overbagt, da den så bliver tør og ikke smager nær så godt. Den må stadig gerne se lidt ufærdig ud når du tager den ud og blobbe lidt – det sætter sig når den afkøles, så bare rolig.
- Stil den til afkøling i fryseren i cirka 20 minutter. Herefter smeltes 12-15 gram mørk chokolade og drizzles ud over kagen.
- Enjoy!
Energifordelingen er ret fordelagtig: