Jeg laver ikke så mange brownies her på bloggen og det skal der laves om på, så her kommer en opskrift på en hvid brownie – en såkaldt “blondie”.
Teksturen er rigtig god – en let crunchy overflade kombineret med en ‘moist’ bund, som stammer fra brugen af bønner i opskriften. Og bare rolig – det kan ikke smages der er bønner i; de bidrager blot med en rigtig god konsistens. Smagen er sød uden at være for sød og brydes rigtig godt med de hakkede hindbær, chokolade og valnødder. Jeg kan kun anbefale at prøve opskriften af.
Ingredienser:
240 g butter beans (hedder også ‘limabønner’ – kan fås i fx Superbrugsen eller velassorterede supermarkeder. Det er på dåse)
15 g smør
20 g proteinpulver med vanilje
40g Sukrin Melis (alm. sukrin kan også bruges)
20 g glutenfrie havregryn (eller almindelige)
15 g kokosrasp
40 g usødet æblemos
1 g vaniljepulver (kan udelades)
1/8 tsk natron
1/4 tsk bagepulver
10 dråber sweat leaf vanilje stevia (eller mere sukrin – vaniljen giver dog en god smag i opskriften).
40 g hindbær
20 g chokolade mørk (eller hvid – vil helt sikkert også smage rigtigt godt)
15 gram valnødder
Fremgangsmåde – fyld:
- Kom alle ingredienser på nær chokolade, hindbær og valnødder i en food processor (ikke en blender) eller brug en stavblender indtil du har en hel lind masser – der skal ikke være nogle klumper.
- Hak chokolade, hindbær og valnødder og kom i dejen og rør rundt. Hindbær skal i til alle sidst, så det ikke bliver smattet ud.
- Kom massen i en brownie-form eller lignende (så det bliver kvadratisk). Tykkelsen kan varieres, mine blev lidt tynde nok, men 1-2 cm er passende.
- Bag på 180 grader i 30 minutter – lad herefter kagen køle af.
- Valgfrit: Lav eventuelt en hindbærcoulis og hæld ud over kagen :)
Næringsindhold pr. 100 gram: