Juletiden er over os og derfor skal vi naturligvis have endnu en juleopskrift. Det er ikke ligefrem en nem opgave at fremstille traditionelle julekager og deslige, eftersom disse oftest består primært af sukker, hvedemel og smør. Det skal dog naturligvis ikke forhindre mig i at prøve; så her får I en opskrift på protein-brunkager.
Ligesom med de protein-pebernødder jeg lagde op for nogle uger siden, skal der også her tages forbehold. Det her er et alternativ til brunkager som er fyldt med sukker og hvedemel, men i en ret fordelagtig version, og derfor vil de naturligvis heller ikke smage 100% som brunkager eller have samme konsistens. Men man kan nærme sig og samtidig nyde dem med god samvittighed – og det er en god deal, synes jeg. Så giv dem et forsøg og lad mig vide hvad I synes, og kom endelig med forslag, hvis I har nogle.
Ingredienser:
50 g kokosmel
20 g proteinpulver med vaniljesmag
20 g mandelmel
60 g æggehvide
15 gram hakkede mandler
15 g sukrin
15 g smør
1 tsk xanthan gum (eller husk fiber)
8 g brunkagekrydderi (fra dr. oetker)
0,3 tsk natron
0, 3 tsk bagepulver
Fremgangsmåde:
- Bland kokosmel (jeg er stor fan af kokosmel fra superrfruit, proteinpulver (jeg brugte isolat herfra – but any will do), sukrin, xanthan gum, mandelmel, grofthakkede mandler, natron, salt, bagepulver og brunkagekrydderi sammen.
- Kom herefter smeltet smør og æggehvide i blandingen
- Ælt dejen og form små klumper af dem. Tryk den flade på en bageplade med bagepapir og form dem som småkager efter ønsket størrelse.
- Bag protein-brunkagerne i 10 minutter på 160 grader. Luk herefter det meste af varmen ud og bag dem videre i 5-10 minutter på 75 grader. Hold øje med dem, så de ikke får for meget.
Energifordelingen pr. 100 gram ser sådan her ud:
25 gram protein pr. 100 gram – hvem sagde protein-brunkager? Fedtindholdet er højt, men det generer mig ikke da det stammer fra fornuftige kilder (mandler, mandelmel, kokosmel og smør) :)