Det er kun på sin plads, at jeg her kommer med en opskrift på et par sunde og proteinrige fastelavnsboller i anledning af den forestående weekend. Derudover har jeg også fået opfordringer på en opskrift til at lave dem, både på Facebook og på mail. Så det får I naturligvis :)
Lad mig sige det med det samme; dette er nogle fastelavnsboller, der ligger en god bund. Det skyldes især de mættende ingredienser der er brugt, oms kombineret giver en low carb proteinbombe, der nok skal sørge for at mætte godt. Og så smager de rigtig rigtig godt :) Jeg vil især gerne give credit til min protein-partner in crime, Celestine (som er en sej bodyfitness-atlet; like hende på Facebook her), som hjalp med inspiration til opskriften. Jeg kan berette at alle tre fastelavnsboller røg ganske hurtigt, efter vi havde fået dem lavet, på trods af vi havde intentioner om at gemme én til min roommate.
Ingredienser:
85 g banan
60 g proteinpulver med vanilje
60 g affedtet kokosmel
30 g blendede havregryn
150 g skyr
1 æg
50 g æggehvide
1 tsk kardemomme
1 spsk vaniljeessens
Fyld:
1 drænet kokosmælk (ikke light)
5 g proteinpulver med vanilje
10-15 g sukrin
vaniljepulver
Glasur:
30 g sukrin melis
vand
Fremgangsmåde:
- Mos bananen i en skål. Tilsæt herefter proteinpulver (brugte vanilje fra Bodylab), blendede havregryn, affedtet kokosmel (eller mandelmel) og kardemomme.
- Kom det hele æg, æggehvide og skyr i blandingen. Rør det godt rundt indtil dejen har en fast form og der ikke er nogle tørre klumper eller lignende.
- Form tre fastelavnsboller (eller 4 små eller 2 store) og kom på en bageplade med bagepapir
- Bag på 175 grader i 25 minutter.
- Lad dem køle af og lav cremen; Tag en fuldfed dåse kold (stil den i køleskabet i et stykke tid) kokosmælk (det vil ikke fungere med light), hæld væsken fra, således der kun er det fede kokosmælk tilbage. Kom det i en skål og pisk det stift. Kom herefter 10 gram sukrin, et par dask vaniljepulver, samt 5 gram proteinpulver med vaniljesmag i blandingen og pisk det hurtigt igen (ikke for meget).
- Skær bollerne over og kom cremen i dem.
- Glasuren (valgfri, men anbefales) kan laves af sukrin melis, der langsomt tilsættes meget lidt koldt vand, indtil det har konsistens som glasur (der skal virkelig ikke tilsættes særligt meget vand). Fordel herefter glasuren ligeligt på toppen af hver fastelavnsbolle.
- Enjoy!
Energifordelingen pr. 100 gram ser således ud:
Som det ses er det overordentlig fornuftig energifordeling for en fastalavnsbolle. Det er selvfølgelig heller ikke det samme, som en traditionel fastelavnsbolle, men det er et rigtig godt sundt alternativ :)