Jeg har endnu en sommeropskrift til jer, denne gang på en lækker og cremet jordbærmousse, med masser af proteiner. Det er en ret simpel opskrift og kræver ikke det store arbejde, udover selve piskningen.
Ingredienser:
45 g Ecoprotein neutral smag (er købt her. Vanille vil også fungere) *
200 g jordbær fra frost
2 g vaniljepulver (kan udelades)
7 g vaniljeessens
40 g græsk yoghurt 2% (kan erstattes af mælk eller æggehvide)
20 g sukrin
*Dette er brugt da det er mælkeprotein og det derfor bidrager til konsistensen. Hvis det skiftes ud med almindelige valle, skal man være opmærksom på at konsistensen ændrer sig.
Fremgangsmåde
- Det hældes kogende vand udover jordbærerne (lad dem stå cirka 1 minut)
- Dræn væsken fra dem efterfølgende og kom dem i en skål sammen med de øvrige ingredienser.
- Pisk portionen på højeste indstilling i 8-10 minutter.
- Sæt eventuelt i fryseren i 10 minutter eller spis det som det er. Top eventuelt med fx müsli eller friske bær.
Energifordelingen pr. 100 gram er:
Hele portionen:
Protein: 40g
Kulhydrat: 23g
Fedt 1,7g
Kcal: 270