Jeg har tyvstjålet opskriften på disse lækre macaroons fra de ekstremt talentfulde Green Kitchen Stories – men den så simpelthen for god ud til ikke at afprøve. Jeg har lavet nogle små modifikationer, blandt andet øget proteinindholdet lidt og reduceret sukkeret lidt, men ellers ikke det store.
Og de skuffede på ingen måde – faktisk er de helt ekstremt velsmagende; nok en af de bedste her på bloggen, efter min mening (hvis man ellers er til smagen af kokos, passionsfrugt og lime)
Ingredienser: (til ca. 10 stk)
10 g kokosolie
100 g kokosmælk
35 g agavesirup
15 g Bodylab Zero
15 g proteinpulver med vanilje (jeg brugte ‘vanilla milkshake’ med stevia herfra)
80 g kokosmel (almindeligt kokosmel/kokosrasp)
15 g mandelmel (almindeligt mandelmel)
20 g mørk chokolade
2 passionsfrugter
1/2 lime (saften)
1/4 tsk vaniljepulver
Salt
Fremgangsmåde:
- Kom kokosolie, agavesirup, Zero og vaniljepulver i en gryde på medium varme, rør det sammen og varm det op til det småkoger med bobler i overfladen (det skal ikke buldrekoge).
- Tilføj herefter kokosmel, mandelmel, proteinpulver og salt og rør det sammen, lad det meste af væsken fordampe, så det bliver en klistret masse.
- Kom det herefter i en skål og bland det sammen med passionsfrugterne og saften fra 1/2 lime.
- Form små bolde af dejen med en ske og kom det på bagepapir på en bageplade.
- Bag det på en forvarmet ovn på 180 grader i 12-15 minutter.
- Når de kommer ud af ovnen, vil de være lidt skrøbelige så pas på dem – sæt dem i fryseren, så vil de hurtigt blive mere faste.
- Imens de køler af, smeltes 20 g mørk chokolade i vandbad eller mikroovn. Chokoladen spinnes over kagerne med en teske. Chokolden kan udelades, men det smager godt i sammenspil med passionsfrugten, lime og kokossen.
Jeg anbefaler at man herefter lader dem køle helt af, da smagsnuancerne virkelig kommer frem her.
Jeg poster ingen makrofordeling til denne opskrift, de skal nydes uden tanke på kalorier (dog vil jeg ikke anbefale at spise hele fadet selv). For det er virkelig ren nydelse – prøv dem af! :)