Er du på mobil, så klik her: Pumpkin pie proteinkage – klar på 3 minutter
Jeg så en pumpkin pie proteinkage på Instagram og fik straks lyst til at lave noget lignende. Da jeg alligevel skulle ud på en lille cykeltur smuttede jeg forbi SuperBest og fik mig den sidste dåse græskar de havde tilbage. De har desværre sat den hele 5 kr op – fra 30 til 35kr. Det er lidt pricey, men med sådan en dåse kan man fx lave 7 kager :)
Jeg lavede opskriften og var så begejstret, at jeg straks besluttede mig for at lave en video til den, for at vise, hvor nemt det er. Proteinkagen her skal kun have 3-4 minutter i mikroovnen og tilberedningstiden er ikke meget mere end 10 minutter, tops.
Som en bonus indeholder hele kagen kun 205 kalorier og hele 30 gram protein – det er altså en rigtig god og forholdsvis kalorielet snack til at tage lækkersulten med :)
Ingredienser:
60-65 g græskar på dåse (kan købes i SuperBest – mærket Libby’s)*
15 g proteinpulver med vanille (Jeg brugte faktisk Extra Pure i videoen, bare hældt op i en Bodylab whey 100 pose, det glemte jeg bare at nævne. Dog kan alm whey 100 også bruges)
15 g blendede glutenfri havregryn (eller almindelige. Ønsker man den endnu mere low carb kan man bruge blendede mandler i stedet)
60 g æggehvide
20 g sukrin
0.5 tsk FiberHUSK (kan udelades)
0.5 tsk bagepulver
Pumpkin pie spice mix (eller kanel, nellike, muskatnød og ingefær)
*Har man intet græskar, kan man eventuelt erstatte med sød kartoffel (tilberedt og most). Det vil give en anden smag, men tror stadig det vil fungere ganske fint (lad mig vide, hvis noget derude giver det et forsøg).
Vanillecreme:
10 g Kaseinproteinpulver med vanille (der også blot blot laves creme af skyr, valleprotein med vanille og lidt sukrin, hvis man ikke har kasein).
20 g æggehvide
10 g mandelmælk (eller almindelig mælk)
Fremgangsmåde:
Se video :)
Energifordelingen for hele kagen + creme er: