Det er flere der har spurgt mig omkring sprøde protein sandwich cookies og jeg kan afsløre, at det lykkedes mig at få disse sprøde, hvilket jeg er ret begejstret for. De er afprøvet på flere personer, der alle har talt varmt for dem – det er endnu en opskrift I vil kunne servere for nogle, hvor de vil være intetanende om, at de i realiteten spiser noget ganske sundt.
Selve opskriften er ret simpel og tager ikke mange minutter at bakse sammen.
Ingredienser:
Småkagerne:
50 g kværnede/blendede havregryn
20 g proteinpulver med chokoladesmag (jeg brugte Bodylab whey 100)
12 g ren kakaopulver
15 g fuldfed økologisk smør
10 g cacao nibs (kan erstattes med hakket mørk chokolade eller undlades, men det giver ‘crunch’)
15 g sukrin (eller andet valgfrit sødemiddel)
50 g mælk (ko – eller mandel/kokosmælk vil alle fungere)
1 tsk bagepulver
Fyld
Jeg lavede mit ud af 45 g skyr, 6 g kaseinproteinpulver med tiramisusmag og en lille sjat mælk, men det kunne eventuelt laves ud af skyr, proteinpulver med chokoladesmag rørt med en lille espresso. Eller skyr, instant kaffe og lidt sukrin eller andet sødemiddel. Vaniljefrosting ville også gå fint sammen med denne opskrift.
Fremgangsmåde:
- Kværn eller blend havregrynene. Jeg brugte en kaffekværn til at lave det til mel. Kom herefter proteinpulver, kakaopulver, cacao nibs, sukrin, og bagepulver i sammen med havregrynene.
- Smelt smørret og kom det i sammen med mælken og rør det rundt. Det vil give en klistret masse.
- Form små kager på et bageplade med bagepapir. Størrelsen er en smagssag – som I kan se lavede jeg dem ret store (6 styks), der kan også laves en hel del mindre, hvis man hellere vil have det. Der burde være til 12 mindre.
- Bag dem på 200 grader i 10-15 minutter. Mine skulle have 13 minutter i den ovn jeg bruger, men jeres skal muligvis have mindre eller mere – tjek efter 10 min
- Lad dem køle af.
- Lav fyldet og smør det på undersiden af en protein-cookie og sæt dem sammen med en anden. Fyldet kan undlades, da de fint bare kan spises uden, men det giver uden tvivl lige lidt ekstra at lave fyldet – det giver sådan en oreo-lignende cookie. Så det får en varm anbefaling herfra at lave noget fyld, men de smager også fint uden.
Energifordelingen per. 100 gram ser sådan her ud:
De ligger lidt højere i carbs end de fleste af mine opskrifter, men til gengæld smager de virkelig godt og er sprøde!
Flere billeder: