Jeg så protein-scones på en anden blog og blev også selv nødt til at prøve dem af, men en del modifikationer i opskriften. De har en let tørhed over sig, som jeg egentlig synes passer ganske fint til netop en scone. Blåbærrene giver en god saftighed og friskhed, der går rigtig godt med den gennemgående smag af vanilje. De tager ikke specielt lang tid at lave i ovnen og køler hurtugt af – så det er også en fornuftig opskrift, hvis man er lidt utålmodig og hurtig ville kunne spise det man har lavet (og der er der ingen skam i – sådan har jeg det nemlig selv ret ofte ;) ).
Ingredienser:
55 g proteinpulver med vaniljesmag
40 g quinoflager (eller finvalsede havegryn)
30 g kokosmel
25 g mandelmel (eller blendede mandler)
100 g usødet æblemos
15 g kokosolie (eller smør)
100 ml light kokosmælk (eller alm mælk)
10 g sukrin (er valgfrit, men jeg anbefaler det)
55 g fosne blåbær
1 tsk bagepulver
1 tsk husk fiber (kan udelades)
Fremgangsmåde:
- Kom kokosmel, quinoaflager, proteinpulver (jeg bruge denne isolat, men almindelig vil også fungere fint), mandelmel, sukrin, bagepulver og husk fiber i en skål.
- Tilsæt herefter smeltet kokosolie, usødet æblemos og kokosmælk. Ælt dejen lidt rundt og kom blåbærrene i (sørg for at fordelen dem ordentligt rundt i dejen).
- Ælt dejen sammen til en stor fast klump/kugle – kom den herefter over på en bageplade med bagepapir.
- Tryk kuglen flad – cirka 1,5 tyk. Skær den ud i 8 trekantede stykker (eller 6, hvis du vil have større stykker).
- Tryk kanterne på scones-stykkerne runde således de får den rette form
- Bag i 20-25 minutter på 165 grader. Hold øje med dem så de ikke får for længe og bliver for tørre.
Energifordelingen pr. 100 gram ser sådan her ud: