Proteinbarer er en dejlig opfindelse – dog er de fleste man kan købe fyldt med alskens underlige ting og derfor sætter jeg stor pris på at lave dem selv; så styrer jeg præcis hvad der kommer i dem. Disse proteinbarer har en krokant smag grundet appelsinskrællen man kommer i – noget jeg personligt synes er ret lækkert. Giv dem et forsøg – de er hurtige at lave :)
Ingredienser:
80 g blendede mandler
30 g mørk chokolade
60 g vaniljeprotein eller neutral (jeg brugte bodylabs)
30 g affedtet mandelmel
50 g pasteuriseret æggehvide (kan erstattes af mælk)
1 spsk revet appelsinskræl (økologisk – vigtigt)
1 knivspids chili (kan udelades, men anbefales)
1 spsk vanilieessens
Fremgangsmåde:
Bland alle de tørre ingredienser op i en skål og kom derefter æggehviden i. Tilsæt lidt vand, meget langsomt. Det skal have en meget tyk konsistens der kan formes, uden at være for klistret – så vær varsom med væsken. Får du for meget væske i, kan der gøres op for det ved at tilsætte ekstra pulver og mandelmel. Efter i har fået formet en fast sammenhængende klump deles denne op i 4 proteinbarer (eller hvor mange i nu har lyst til, men det passer godt med 4). Når de er formet kommer i den mørke chokolade ud over dem og sørger for de dækker hele baren. Chokoladen kan smeltes i et vandbad eller i mikroovnen.
Herefter skal de i fryseren i cirka 25 minutter og så er de klar til at blive spist :) Disse proteinbarer kan fint opbevares i køleskabet.
Energifordelingen for hele portionen ser således ud:
Laver man fire stykker vil én proteinbar have følgende fordeling:
21 g protein
6,2 g kulhydrat
15,7 g fedt (sunde fedtsyrer)
252 kalorier
Proteinbaren er med andre ord stoppet med protein, low carb og fyldt med sunde fedtsyrer – what’s not to like?