Ovenstående blev til en meget svampet proteinbrownie, men ikke desto mindre med en god smag. Jeg tog den ene halvdel med i træningscenteret og den fik ganske god respons – så den er prøvesmagt og godkendt! Jeg ville dog nok skære lidt ned på kokosmælken og tilsætte mere mandelmel, hvis jeg skulle lave den igen, for at gøre den bare lidt mere tør og få den til at minde mere om en brownie. Men en fugtig og svampet konsistens er nu også ganske lækkert – og smagen er som sagt ret god – så giv jer trygt i kast med den. Kokosflagerne var en impulsiv ide jeg fik lige før jeg skulle til at smide den i ovnen, men det fungerede faktisk rigtigt godt.
Ingredienser:
2 rødbeder (cirka 160 gram)
90 g proteinpulver (kasein) chokolade
60 gr mandelmel
220 g græskar på dåse
35 g ren kakao
250 ml æggehvide
400 ml light kokosmælk
Fremgangsmåde
Rødbederne skal være kogte og afkølet – så lav disse i forvejen (de skal koge i 40-60 minutter afhængig af størrelsen). Blend alle ingredienserne til en fast masse – det kan være fordelagtigt at blande dem sammen i en skål før det kommes i blenderen da alt pulveret har en tendens til at sidde fast og gøre det meget besværligt at få blendet det ordentligt.
Massen vil antage en rødlig farve pga rødbederne – men bare rolig, de aftager en hel del efter det har været i ovnen. Kom massen i et ildfast fad, eller et fad med bagepapir, drys kokosflager hen over overfladen og bag det i 45-55 minutter ved 160 grader (indtil du kan stikke en kniv i det og der ikke hænger noget fast). Husk altid at lade bagværk afkøle – smagen sætter sig først for alvor når det ikke længere er varmt.
Energifordelingen for hele portionen ser således ud:
Lad jer ikke skræmme af det samlede antal kalorier – det her er for en velvoksen portion. Den kan fx skæres ud i 10 store stykker hvilket vil give et stykke brownie på 133 kalorier, 13,5 gram protein, 5,6 gram carbs og 6,2 gram fedt. Not bad, huh?
Lige en sidste note: Græskar på dåse kan anskaffes i SuperBest på deres “amerikaner-hylde”.