I går satte jeg mig for at lave noget proteinis – og jeg havde ret meget lyst til noget der smagte af pistacie; så jeg kombinerede min ide og min lyst og lavede en proteinis med pistaciemsmag og cohkoladestykker. Resultatet blev ganske godt – konsistensen var iset og cremet og smagen var god; specielt var jeg begejstret for de knasende chokoladestykker der gav mig et flashback til barndommen, hvor jeg ofte spiste en is med netop pistaciesmag og chokoladestykker.
Der var en lille eftersmag af noget udefinerbart, som muligvis stammer fra brugen af hytteost, men det var bestemt ikke noget der ødelagde den samlede smagsoplevelse. Så prøv den af ; isen har en fremragende makronutrientfordeling (jævner energifordelingen længere nede) og egner sig godt til at tilfredstille den søde tand, uden at indtage et væld af kalorier eller kulhydrater.
Ingredienser:
90 gram hytteost
45 ml æggehvide
10 gram fromage frais
30 gram proteinpulver med pistaciesmag
Hakket mørk chokolade
Fremgangsmåde
Pisk æggehviderne stive i en skål. Blend hytteost, fromage frais og proteinpulver til en fast masser. Vend derefter massen i æggehviderne indtil det er én samlet masse. Kom det herefter i fryseren. Tag det ud efter 30 min og vend massen et par gange igen. Foretag denne procedure endnu engang efter yderligere 30 min – og lad så isen stå i 30-45 min mere og så burde den være til at spise.
Hvis i synes ovenstående procedure er for besværlig, kan man godt udelade at vende masen og blot lade isen stå i 1.30-2 timer, men det giver en langt bedre konsistent at vende den et par gange.
Ovenstående var i øvrigt en passe dessert-portion, men ønsker man mere, kan ingredienserne med fordel fordobles.
Energifordelingen for hele portionen ser således ud: