Sød kartoffel er rigtig rigtig godt at lave kager på – det giver lidt kulhydrater, men til gengæld giver det også en virkelig god konsistens. Når man bager med proteinpulver er det vigtigt at have noget til at modvirke den ellers tørre effekt pulveret giver – jeg benytter typisk ting såsom sød kartoffel, æblemos, hytteost eller græskar. Denne proteinkage blev rigtig lækker med en subtil kagesmag og en god forstærkende effekt fra frostingen.
Ingredienser:
212 g sød kartoffel
64 gr crispy cooie proteinpulver (eller cookies and cream)
1 æg
3 æggehvider
50 g quinoa flager (eller havregryn)
40 gr affedtet mandelmel (kan erstattes af blendede mandler)
150 ml laktosefri mælk (brugte jeg, du kan også bruge alm)
125 g skyr
2 tsk xylitol (eller andet sødemiddel)
Fremgangsmåde:
De søde kartofler er lavet i forvejen. De skal have 40-45 minutter i ovnen på 220 grader med skind på – prik hul i dem med en gaffel så de ikke eksploderer. Herefter kan skindet nemt hives af.
Mos den sødekartoffel grundigt og bland derefter mandelmel, quinoa og proteinpulver i (jeg brugte denne med crispy cookie smag) – og kom herefter de resterende våde i. Rør kraftigt rundt med en gaffel eller lignende eller giv det en tur i blenderen (anbefalet). Giv den 35-40 minutter i ovnen på 160 grader (eller indtil den er fast og der kan stikkes en kniv i den der kommer ud ren).
Lad herefter kagen køle helt af. Sød kartoffel har det med at smage meget igennem når kagen stadig er varm – smagen går meget mere i baggrunden når den er afkølet – desuden skal frostingen også på efter afkøling.
Fremgangsmåde – frosting:
Frostingen er valgfri, men jeg vil klart anbefale det, da det lige giver proteinkagen et ekstra pift. Jeg lavede den ud af følgende:
30 gram proteinpulver med vaniljesmag.
100 gram frosne jordbær
– jeg blende jordbærerne til en flydende masse
blendede mandler
mandemel
– Mængderne af mandlerne og melen var lidt på gefühl, brugte blot indtil massen blev nogenlunde tyk.
Bland det hele sammen og rør det til en fast masse og smør det jævnt udover proteinkagen.
Energifordelen (eksklusiv frosting) er følgende:
Skærer man kagen i ti stykker vil ét stykke have følgende energifordeling:
11,3 g protein
10,7 g kulhydrat
1,8 g fedt
107,4 kalorier.
Så spis I blot kage med god samvittighed :)