Dagens bageprojekt blev denne proteinkage med banan og valnødder. Den har en dejlig fyldig smag og egner sig godt som en lille mellemmåltid på farten eller til efter træning. Denne opskrift kan også laves i en proteinbar-version, hvilket jeg også oprindeligt havde regnet med de skulle være , men i stedet endte de med at blive kager da jeg gav dem for lang tid i ovnen og brugte affedtet mandelmel (der gjorde det mere tørre i stedet for klæge).
Så derfor – ønsker i at lave dem mere hen ad proteinbarer – så drop mandelmelet og brug kun havregryn (75 gram i alt). De er ikke specielt low carb, men de smager rigtig godt og har et højt proteinindhold.
Ingredienser:
100 g proteinpulver – vaniljesmag
2 spsk Peanutbutter
2 modne bananer
30 g Valnød
40 g Havregryn, finvalsede
20 g mandelmel – affedtet (kan erstattes med mere havregryn)
2 tsk xylitol (kan erstattes af foretrukne sødemiddel eller udelades)
1 spsk kokosmælk, light (kan udelades)
Fremgangsmåde:
Bland havregryn, proteinpulver (jeg brugte denne fra bodylab), affedtet mandelmel og valnødder sammen. I en anden skål blendes eller moses banan, peanutbutter, xylitol (eller andet sødemiddel) og kokosmælk. Kom derefter de to ting sammen i én skål. Smid massen i en bradepande på bagepapir eller en anden form afhængig af hvordan du vil have de skal se ud (jeg brugte en mini-silikoneform).
Giv dem 10-15 minutter i ovnen på 175 grader. Jo mindre du giver dem, jo mere klæge burde de blive. Bruger du en bradepande, skæres de ud i barer/kagestykker efterfølgende.
Energifordelingen for hele portionen ser således ud:
Jeg fik 9 stykker proteinkage ud af min portion hvilket giver følgende energifordeling:
Per styk:
13,4g protein
12,8g kulhydrat
7,5gfedt
172 kalorier