Jeg er en stor fan af hvid chokolade, så jeg måtte naturligvis lave nogle proteinkugler med overtræk af hvid chokolade. Frugt-agtige smage går rigtig godt sammen med hvid chokolade, så jeg lavede disse proteinkugler med en jordbær-lignende smag. Acai-pulveret blev tilsat for at give lidt ekstra crunch og ekstra frugtsmag – det kan godt udelades.
Ingredienser:
35 g proteinpulver med jordbærsmag
60 g affedtet kokosmel
60 g mælk (eller kokosmælk)
15 g sukrin
4 g acaipulver
32 g hvid chokolade (sukkerfri, sødet med stevia. Kan fås i Irma og helsebutikker).
Fremgangsmåde:
- Bland affedet kokosmel, proteinpulver, acaipulver og sukrin sammen i en skål.
- Kom herefter mælk i og rør godt rundt – ælt dejen sammen indtil den bliver sammenhængende.
- Form kugler ud af dejen og placer dem på en tallerken med bagepapir.
- Smelt chokoladen i mikroovnen eller et vandbad.
- Chokolade sødet med stevia har en lidt sjov konsistens når det smeltes og bliver ikke lige så flydende som mørk – så her skal bruges en ske til at overdække proteinkuglerne med chokoladen.
- Kom proteinkuglerne i fryseren i 10-15 minutter og herefter er de klar til at blive spist.
Energifordelen pr. 100 gram for disse proteinkugler er følgende:
Flere billeder: