Disse proteinmuffins er rigtig nemme at lave og kræver ikke specielt mange ingredienser. De skal heller ikke have særligt lang tid i ovnen, så alt i alt tager de ikke lang tid at lave. Og så smager de ganske godt! Jeg har allerede lavet dem 3 gange siden jeg kom på opskriften for 3 dage siden – så det er en lille favorit herfra, specielt fordi de er så nemme at lave.
Chokolade komplimenterer banan fantastisk godt, så naturligvis skulle der også chokoladestykker med i denne proteinopskrift. Jeg hakkede noget mørkt chokolade, men cacao nibs vil også fungere rigtig godt (hvilket minder mig om jeg snart skal have skaffet mig noget mere af det).
Ingredienser:
111 g banan
35 g kokosmel (ikke kokosflager)
40 g alm valleproteinpulver neutral (ellerv vanilje)
150 g æggehvide
15 g mørk chokolade
10 g sukrin
2 tsk vaniljepulver (kan undlades hvis der bruges vaniljeprotein)
1 spsk vaniljessens (kan undlades hvis der bruges vaniljeprotein)
Lidt kardemomme (kan udelades)
Fremgangsmåde:
- Mos banan (jeg brugte en stor banan der vejede 111 gram, men det behøver ikke at være super præcist – både mindre og mere vil fungere fint) i en skål
- Kom herefter kokosmel (ikke kokosflager/stykker som de kalder kokosmel i danske butikker), vaniljepulver, sukrin, kardemomme og proteinpulver i (jeg brugte neutral fra Bodylab, men vanilje vil også sagtens kunne bruges)
- Bland herefter æggehvide og vaniljeessens i og rør godt rundt i blandingen.
- Hak den mørke chokolade og kom stykkerne i dejen og rør rundt igen.
- Kom dejen i muffinforme (jeg brugte silikone-muffinforme) og bag dem på 155 grader i 25 minutter. Hvor store du ønsker dine muffins er op til dig selv. Jeg fik 3 store ud af denne portion.
- Lad dem afkøle og nyd dem!
Energifordelingen per. 100 gram ser således ud:
Ikke dårligt for en omgang proteinmuffins med banan :)
Flere billeder: