Jeg laver næsten aldrig proteinpandekager – jeg ved ikke helt hvorfor, men de har nok bare aldrig sagt mig lige så meget som de andre ting jeg laver. Men de kan blive ret lækre, så har forsøgt mig lidt med dem igen for nyligt.
Her er en ret klassisk og nem opskrift på proteinpandekager.
Ingredienser:
80 g banan
25 g proteinpulver med vanille
150 g æggehvide (eller 2 hele æg og 1 æggehvide)
10 g Huskfiber/loppefrøskaller
30 g kokosmælk (eller almindelig mælk)
35 g havregryn (jeg brugte glutenfri)
Fremgangsmåde:
- Kom alle ingredienserne i en blender og blend indtil du har en flydende masse. Lad den stå i et par minutter (loppefrøskallerne skal lige ‘arbejde’ med dejen)
- Kom lidt fedtstof på en pande (jeg bruger smør eller kokosolie) på en varm pande (over middelvarme) og hæld pandekagedejen på.
- Flip pandekagen når den er fast nok til det og giv den omkring 1-1.30 minut på den anden side.
- Gentag indtil der ikke er mere dej tilbage.
- Lade pandeekagerne køle af.
NB: Dejen er meget tyktflydende og skal man have det sidste ud, kan det være en god ide til tilsætte en lille smule vand og blende igen.
Serveringsforslag:
Dette er valgfrit, men kan kraftigt anbefales:
- Hæld kold økologisk kokosmælk ud over pandekagestakken.
- Top med friske hindbær (eller brug frost som først kort har været kogende vand over)
- Drys til sidst sukrin henover. Det er virkelig lækkert!
Næringsindhold pr. 100 gram:
Denne portion giver 5 medium-størrelse pandekager. Hver pandekage har:
Protein: 7,8 g
Kulhydrat: 8 g
Fedt: 1,9 g
Kcal: 86