Denne opskrift på proteinpizza fik jeg anbefalet af en ven – og han havde ret da han sagde den var rigtig god og klart skulle afprøves. Den er ret nem at gå til og kræver ikke specielt mange ingredienser og som en bonus for mange af jer derude (da jeg ved i ikke har det), er det fx ikke nødvendigt at bruge mandelmel. Sådan en proteinpizza her (eller rootza som de også kaldes) egner sig glimrende til weekenden – og specielt dagen efter fx en bytur som erstatning for junk ;)
Den indeholder lidt kalorier, men er spækket med grøntsager. Pizzaen har en rigtig god smag, men forvent ikke en konsistens som en almindelig pizza, den er mere blød i det, men hård nok til man kan have et stykke i hånden uden det falder fra hinanden.
Ingredienser:
4 store gulerødder (ca 550 gram)
2 pastinakker (ca 270 gram)
4 hele æg
2 spsk affedtet mandelmel (kan udelades)
salt, peber og oregano
Fremgangsmåde:
- Riv gulerødder og pastinakker fint – eller blend det hele råt (det gjorde jeg) sammen med æggene og put to skefulde mandelmel i (dette kan dog udelades).
- Spred “dejen” ud på en bradepande med bagepapir (cirka 1 cm tyk) – giv dem herefter 20 minutter i ovnen (forvarmet) på 200 grader.
- Tag den herefter ud og kom fyld på; i mit tilfælde smurte jeg tomatpasta på bunden og puttede champignoner, kylling og ost på samt lidt forskellige krydderier. Hvilket fyld du putter på er dog 100% valgfrit – kun fantasien sætter grænser (jeg kan dog varmt anbefale ovenstående, det blev lækkert.).
- Giv den så yderligere 15 minutter – så er den klar til at blive serveret.
EDIT:
Følgende ingredienser er også afprøvet og det virker fremragende:
300 g gulerodder (eller pastinakker)
300 g blomkål
3 hele æg
3-4 spsk affedtet mandelmel (kan udelades)
– Blend det hele til en fast masse og følge ovenstående fremgangsmåde.
Energifordelingen for hele dejen (uden fyld) ser således ud:
For en “pizza” må det siges at være en særdeles fornuftig energifordeling – og så er det jo en bonus at der er masser af grøntsager og protein i dejen.