Disse proteinkugler er tænkt lidt som en halloween-treat, som jo ligger lige om hjørnet. Du skal kunne li’ kanel for at give dig i kast med denne opskrift – men hvem kan ikke det? ;)
Ingredienser:
50 g sød kartoffel (skal være tilberedt og uden skræl, enten i mikroovn eller 40 minutter på 220o i almindelig ovn. sød kartoffel kan i øvrigt erstattes med most græskar).
25 g banan
30 g sukrin
40 g proteinpulver med vanilje
40 g affedtet kokosmel (jeg har en ide om affedtet mandelmel muligvis ville være bedre)
20 g havregryn (brug eventuelt glutenfri, hvis du har problemer med det)
10 g smør
2-3 g pumpkin pie spice (aka kanel, ingefær, nellike og muskatnød)
En knivspids salt
Kanel-sukrin
1/2 g kanel
10 g sukrin
Fremgangsmåde
- Mos sød kartoffel og banan sammen og tilsæt herefter de resterende ingredienser sammen med smørret der smeltes.
- Ælt det sammen til en sammenhængende dej. Bræk små stykker af dejen og form det som kugler.
- Lav kanel-sukrin ved at blande de to ting sammen og sprede dem ud på et hakkebræt – herefter rulles kuglerne i det.
- Enjoy.
Tip: Skal man lave virkelig lækre kugler kan de dyppes i smeltet smør før de rulles i kanel-sukrinen.
Energifordeling pr. 100 gram: