Halloween nærmer sig og derfor er det kun naturligt, at der kommer en opskrift på pumpkin proteinkage op på bloggen. Denne opskrift er nem og resultatet er en velsmagende græskar-kanel proteinkage. Græskar og kanel fungerer afsindigt godt sammen – og er man kanel-oholiker som undertegnede, er det et instant hit. Konsistensen er blød og svampet, hvilket går rigtig godt hånd i hånd med netop pumpkin proteinkage.
Ingredienser:
250 g græskar på dåse (eller hjemmelavet græskarpure)
30 g boghvedemel
20 g affedtet mandelmel (eller kokosmel, eller alm. mandelmel)
200 g æggehvide
55 g banan
35 g proteinpulver med vaniljesmag
25 g ærteprotein (kan erstattes af mere vaniljeprotein)
5 g kokosflager
Kanel
Fremgangsmåde:
- Mos bananen i en skål og kom proteinpulver (jeg brugte denne fra Bodylab), boghvedemel (kan købes i Føtex), mandelmel og kanel i først – og herefter de resterende våde ingredienser.
- Rør det kraftigt sammen indtil dejen har en fast og sammenhængende konsistens
- Kom dejen i et kagefad og drys herefter 5 g kokosflager henover
- Bag kagen på 170 grader i 40 minutter.
Energifordelingen pr. 100 gram ser således ud:
Det er med andre ord en proteinkage, der er lav på kulhydrater og kalorier og derfor egner sig fint til et mellemmåltid i hverdagen og kan også sagtens bruges på en diæt. Kagen er i øvrigt også glutenfri.
Note om græskar:
Man kan købe græskar på dåse i SuperBest – og det er faktisk det eneste sted jeg har været i stand til at finde det. Det er desværre en importvare, og derfor koster det 30/dåsen, hvilket er dyrt, specielt set i lyset af jeg købte selvsamme dåser for 6-8kr da jeg boede i USA. Man kan dog også lave sit eget græskarpure, og siden det er sæson, findes der masser af dem pt. Så hvis I vil spare lidt penge kan I lave det selv – her er en meget pædagogisk gennemgang af hvordan det kan gøres: http://thepioneerwoman.com/cooking/2008/10/make-your-own-pumpkin-puree/