Æblekage er fantastisk; jeg glemmer stadig aldrig da jeg for første gang fik serveret gammeldags æblekage med rasp og flødeskum hos min moster, da jeg var barn. Så naturligvis blev jeg nødt til at lave en opskrift på sund æblekage med mit varetegn: højt proteinindhold.
Ingredienser:
bund:*
40 g affedtet kokosmel
35 g havegryn – finvalsede
100 ml æggehvide
30 g ærteprotein (har man ikke ærteprotein, vil jeg godt tro det kan fungere hvis erstatter med blendede havegryn)
2 spsk vaniliessens
25 g sukrin
13 g smeltet fuldfed smør
200 ml kokosmælk – light (eller alm)
Fyld:
30 g vaniljeprotein (jeg brugte Bodylabs)
250 g usødet æblemos (fås i alle større supermarkeder)
90 g æble skåret i tern
25 g mandemel (alm, ikke affedtet, kan laves af blendede mandler)
20 g affedtet kokosmel
100 g skyr
15 g sukrin
Kanel efter præference (alt afhængig af hvor stærk du ønsker kanelsmagen)
*Ovenstående giver en ret tyk bund. Har man en lille kageform, vil jeg anbefale at halvere opskriften.
Husk I kan spare lidt med proteinopskrifter.dk basispakke hos bodyman, hvor jeg har fået discountet 15 % til jer :) Den findes lige her: Proteinopskrifter.dk basispakke (Den indeholder sukrin, proteinpulver og affedtet kokosmel)
Fremgangsmåde:
- Bunden laves først ved at blande affedtet kokosmel, havregryn, sukrin og ærteprotein i en skål. Smelt smøret og hæld i sammen med æggehvide og kokosmælk. Rør det godt sammen indtil en fast dej opnås.
- Smør dejen ud i en kageform med en ske (se billede) i bunden og op langs kanterne. Fordel det jævnt.
- Bag det i ovnen på 190 grader i 20-25 minutter. Det skal blive let gyldent. Tag bunden ud, sæt ovnen på 170 grader og lav fyldet.
- Fyldet laves ved at blande proteinpulver, mandelmel, sukrin, kokosmel og kanel sammen, efterfulgt af skyr og æblemos. Rør godt rundt. De 90 g æble skæres i fine tern og kommes i til sidst og røres rundt.
- Bag æblekagen på 170 grader i 20-25 minutter indtil den er nogenlunde fast – hold øje med den.
Ernæringsindholdet pr. 100 gram:
Flere billeder: