Denne ide fik jeg efter jeg havde snakket med en god ven i træningscenteret, da han har lavet min Banana bleeding chocolate proteinkage – og luftede ideen om at lave dem som muffin med en flydende midte. Den ide hang ved mig efter jeg kom hjem og besluttede mig så for at lave en rig og tyk chokolademuffin med en flydende midte – en såkaldt chokoladefondant.
Det blev langt bedre end forventet – og det er et sikkert hit hvis du er chokoladeelsker. Og lige en note her – de er meget chokoladetunge, så hvis du ikke er til det, så skal du ikke lave dem. Hvis du til gengæld er, så er det næsten obligatorisk at prøve det af :D
Ingredienser:
Muffinbase:
150 g sød kartoffel (most og tilberedt på forhånd)
100 g æggehvide
30 g chokolade proteinpulver
50 g blendede/kværnede havregryn (jeg brugte glutenfri, almindelig kan også bruges)
15 g affedtet kokosmel
40 g sukrin
35 g kokosmælk
10 g smeltet smør
15 g ren kakaopulver
1 tsk bagepulver
1 knivspids salt
Chokoladeblanding:
15 g ren kakao
1/2 tsk kanel
10 g sukrin
35 g kokosmælk
20 g vand
20 g mørk hakket chokolade
Fremgangsmåde:
- Lav først muffinbasen ved at mose sød kartoffel (tilbered dem på forhånd ved at give dem 5-10 minutter i mikroovnen eller 40-45 min på 220 grader i ovnen – prik hul i skallen før, så de ikke ‘eksploderer’) og herefter komme de tørre ingredienser i tilsæt kokosmælk, smeltet smør og æggehvide og rør kraftigt rundt igen.
- Fordel dejen i silikonemuffinforme.
- Bland herefter chokoladeblandingen ved at komme kakao, kanel og sukrin i en skål, efterfulgt af kokosmælk og vand. Rør sammen, kom hakket chokolade i og rør rundt igen.
- Tag herefter en aflang ske og kom chokolademassen ned i midten på dejen – ‘skub’ en god portion derned. Det er vigtigt du ikke stikker skeen helt ned til bunden, da det så falder ud af når de er færdige. Så fyld midten ud med det, men hav ‘luft’ i bund og sider.
- Bag på 160 grader i 20 min. Tjek lidt før – de skal hellere have for lidt end for meget.
- Stil dem i fryseren i cirka 10 minutter og fjern dem herefter meget forsigtigt fra formen.
Energifordeling pr. 100 gram (hele portionen giver 4 velvoksne muffins. Hele portionen vejer 534 g)