Vi kender alle klassikeren citronmåne – og der var kun et spørgsmål om tid, før jeg måtte have sådan en opskrift her op på bloggen. Så her er den: sund citronmåne :)
Jeg synes den opskrift blev virkelig god og selve kagen er, efter min mening, ret spot on i forhold til den klassiske smag. Toppingen kan måske tweakes til det lidt bedre, da den blev en kende syrlig, men syligheden og sødmen, kan I justere som det lyster jer.
Ingredienser:
Kage
50 g smør
50 g sukrin
2 æg
2 æggehvider
60 g affedtet mandelmel
40 g blendede havregryn (brug glutenfri, hvis du ikke kan tåle det)
40 g proteinpulver med vanilje
1 tsk bagepulver
Skal og saft af 1 øko-citron
Glasur:
100 g sukrin melis
Saft af 1 hel øko-citron
Fremgangsmåde:
- Pisk smør, sukrin sammen til en jævn masse – sukrin skal være pisket helt ud.
- Tilsæt et æg + æggehvide lidt af gangen og pisk godt mellem hvert, for at få dejen let og luftig.
- Vend revet citronskal i, og sigt dernæst affedtet mandelmel, havregryn og bagepulver i. Vend det rundt i dejen, til den er jævn.
- Smør eller for en lille rund springform og bag cintronmånen i ca. 20.25 min ved 180 grader i forvarmet ovn.
- Køl kagen af.
- Rør flormelis med citronsaft og vand (tilsæt lidt af gangen), til en tyk konsistens. Fordel glasuren udover kagen og lad den størkne.
Næringsindhold pr. 100 gram: