Efter jeg har fået min Vitamix-blender, er jeg nok blevet så lidt småbesat af at lave forskellige greenies (min typiske morgengreenie kan du finde en opskrift på her) og is. Jeg er særligt begejstret for at lave nogle velvoksne isportioner til efter min træning, toppet af med en god müsli.
Nu skriver jeg ‘is’, men her skal naturligvis ikke tænker på en traditionel is, men mere som en ekstremt tyk smoothie eller lignende, som har en isagtig konsistens. Jeg nyder gerne at kunne klemme nogle grøntsager ind i disse is.
Dette er min favoritopskrift på greenie-is for tiden. Jeg har den fra Mads Bo, som vrøvler helt ekstremt meget når det kommer til ernæring, men han kan finde ud af at lave juices og greenies, det må man give ham.
Denne is tager 5 minutter at lave og kræver ikke mange ingredienser og er en ret lækker måde at få nogle grøntsager. Og så mætter det tilmed rigtig godt! Det er glimrende både som mellemmåltid eller morgenmåltid. Men hvad så med protein? Jamen, det spiser man da bare ved siden af. Jeg spiser som regel nogle æg eller lignende til.
Ingredienser:
Ca. 80 g frosne haricot verts (jeg bruger den økologiske fra Urtekram)
100-120 g frossen spinat (ligeledes den økologiske fra Urtekram)
100 g frossen banan
1/2 avocado
1 tsk lakridspulver (denne er vigtig, da den spiller godt sammen med banan og tager den mere rå smag fra spinat og bønner)
400 ml mandelmælk (jeg mikser ofte halv mandelmælk og halvt kokosmælk
Fremgangsmåde:
- Det hele kommes i en blender og blendes til is.
Næringsindhold for hele portionen: