Denne opskrift kommer som resultat af, at jeg er blevet spurgt om den et utal af gange – så nu fik jeg endelig taget mig sammen. Og jeg vil give jer ret; det var på høje tide!
Jeg kan godt være lidt utålmodig af natur, så mit krav til denne jordbærtærte var at man ikke skal vente i timevis på at fyldet sætter sig. Jeg måtte derfor ud i 3 forsøg før jeg (med hjælp fra min kæreste, som også er en bagenørd) fandt en passende opskrift på cremen, som man ikke skal vente 10 timer på efter den er færdig. Det betyder også, at den er en anelse mere flydende end ellers, men fast nok til at den ikke flyder ud over det hele, når man skærer et stykke.
Hvis jeg selv skal sige det er den blevet virkelig lækker og smager fantastisk! En rigtig sund og frisk sommeropskrift.
Ingredienser:
Bund
1 æg
40 g havregryn
45 g proteinpulver med vanille
20 g sukrin
55 g affedtet mandelmel
55 g banan
1 spsk mandelessens
Mellemlag:
20 g mørk chokolade
Creme
50 g sukrin
20 g Maizena
150 g kokosmælk
1 æggeblomme
230 g græsk yoghurt 2%
Korn fra 1 stang vanilje (eller ½ tsk vaniljesukker eller et par dråber stevia vanille)
Top
240 g friske jordbær
Fremgangsmåde:
- Først laves bunden. Mos bananen i en skål og bland herefter de tørre ingredienser i, sammen med æg + mandelessens i. Rør sammen til en fast masse.
- Smør en tærteform (eller brug en af silikone hvis du kan få fat i sådan en) med smør eller olie. Vær gavmild – ellers hænger det fast og ødelægger bunden. Kom dejen i tærteformen og fordel den jævnt i bunden og op langs siderne. Fugt eventuelt fingrene med koldt vand, da dejen kan være lidt klistret.
- Bag bunden i en forvarmet ovn på 200 grader i 5-7 minutter. Den må ikke få for meget, ellers bliver den tør. Når kagen kommer ud af ovnen fjernes den meget forsigtigt af formen. Smelt herefter den mørke chokolade ved at køre chokoladestykkerne henover den varme bund, så de smelter. Fordel det jævnt. Bunden stilles herefter på køl – eller i fryseren – til afkøling indtil chokoladen er stivnet.
- Imens tærtebunden er i ovnen laves cremen ved at blande alle ingredienser til cremen, undtagen græsk yoghurt, i en gryde og varmes op under omrøring. Lad cremen koge 1 minut under omrøring. Tag cremen af varmen og stil på køl. Når cremen er afkølet blandes den med den græske yoghurt og blendes med en stavblender til du har en helt fin og ensartet konsistens.
- Cremen fordelen herefter i den chokoladeovertrukne tærtebund. Jordbær skylles, skæres i halve og fordeles på kagen.
- Kagen kan nu spises som den er – eller i kan lade den afkøle yderligere (cremen smager nu bedst helt kold, synes jeg).
Næringsindhold pr. 100 gram ser sådan her ud: (hele tærten vejer 925 g med alt på).