Denne kanelkage har en lækker tekstur og en god fyldig smag. Kaffefyldet komplementerer den rigtig godt, hvis jeg selv skal sige det.
Den er nem at bakse sammen og smager ikke det mindste af kartoffel – så bare rolig :)
Ingredienser:
100 g sød kartoffel
30 g proteinpulver med vanilje
10 g smør
40 g havregryn
40 g affedtet kokosmel
125 g æggehvide
45 g fuldfed kokosmælk
35 g sukrin
6 g kanel
¼ tsk nellike
1 tsk natron
Glasur:**
50 g sukrin melis
2-3 tsk instant kaffe (afhængig af bitterhed så skru ned for kaffen eller op for sukrinen)
5 g smør
Fremgangsmåde:
- Mos sød kartoffel i en skål (skal være tilberedt og uden skræl, enten i mikroovn eller 40 minutter på 220 grader i almindelig ovn).
- Tilføj de tørre ingredienser.
- Smelt smør og tilsæt sammen med æggehvide og kokosmælk og
- Rrør kraftigt indtil en sammenhængende dej opnås.
- Kom dejen i en kageform eller brødform (foret med bagepapir).
- Bag på 160 grader i 25 minutter. (tjek konsistens efter 20).
- Lav glasur ved at blande instantkaffe sammen med lidt vand – skal være et meget kraftigt shot. Tilsæt sukrin melis og rær rundt, smelt herefter smør og tilsæt og rør rundt igen.
** Glasuren er lidt bitter, så hvis man ikke er så meget til det, kan der laves en sødere kakao-kaffe glasur ud af følgende:
25 g sukrin melis
5 g ren kakao
10 g kaffe
2 g vaniljepulver
(eller lidt vaniljeessens
Energifordeling pr. 100 gram;