For et stykke tid siden gav jeg jer en videoteaser fra Instagram på denne proteinlagkage – og nu får i endelig opskriften Det er den ultimative sunde lagkage; højt protein- og fiberindhold, samt lavt sukker og kulhydratindhold (ikke at kulhydrater er usunde, men det er et nærliggende sted at skære ned for at spare kalorier). Jeg er sikker på den bliver et hit til fødselarer, der gerne vil nyde en velsmagende lagkage uden tonsvis af kalorier og sukker – eller hos træningsentuisiasten der gerne vil spise kage og samtidig få dækket sit protein og fiberbehov (hvem sagde win?).
Jeg ved at ingredienslisten ser lang ud, men lad jer ikke afskrække – denne kage kan faktisk bikses ret hurtigt sammen, specielt fordi bundene skal have meget kort tid i ovnen.
Ingredienser:
Bunde (3 stk):
80 g proteinpulver med vaniljesmag
1 æg
5 æggehvider – 150 g
125 g affedtet kokosmel
40 g affedtet mandemel
90 g blendede havregryn
45 g sukrin
75 g fuldfed kokosmælk
3 g vanillepulver
95 g banan
Fyld:
320 g kvark (skyr kan også bruges).
50 g sukrin
30 g proteinpulver med vaniljesmag
2 g vanilleessens
30 g fuldfed kokosmælk
15 g affedtet kokosmel
300 g hindbær (skal ikke blandes i sammen med resten)
Glasur:
50 g sukrin melis
Lidt vand
Creme: (til siderne) (hvis man ikke har kaseinprotein kan der med fordel laves kokosflødeskum til dette i stedet)
35 g kaseinprotein med vanille
100 g fuldfed kokosmælk
1-2 dl vand
Fremgangsmåde:
- Lav bundene ved at mose bananen og kom resten af ingredienser i, rør godt rundt og form 3 bunde og bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i 2-4 minutter – hold øje med dem, de må ikke blive for “færdige”, da de så bliver for hårde og tørre.
- Lad bundene køle helt af.
- Byg herefter lagkagen ved at blande ingredienserne til fyldet sammen (dette kan med fordel gøres før bundene kommer i ovnen, så det kan nå at stå i køleskabet og er koldt til når det skal bruges) og fordel det ligeligt mellem de 3 bunde/lag. Hindbær kommes oven på fyldet mellem hver bund – det skal ikke blandes i sammen med de andre ingredienser.
- Glasuren laves ved at blande en smule vand (start med meget lidt og fortsæt indtil det har konsistens ligesom glasur) i sukrin melis, som herefter smøres på toppen af lagkagen. Drys eventuelt kokosflager på glasuren.
- Cremen til siderne laves af kaseinprotein med vanilje, der blandes sammen med kokosmælk og vand – det smøres på siderne med en dejskraber. Har man ikke kaseinprotein, kan man lave kokosflødeskum i stedet. Ser nederst her, hvordan man gør.
- Lad eventuelt lagkagen stå til afkøling, hvis I kan vente. Jeg taler af erfaring at den sagtens kan tåle af stå en dag i køleskabet, det bliver den kun bedre af.
Energiindhold: