Dette er en velsmagende alternativ til chokoladebrownie havregrøden jeg har haft postet. Denne havregrød kombinerer banan og peanutbutter – og som de fleste ved, så fungerer disse to smagskomponenter overordentligt godt sammen. Resultatet er en lækker og proteinrig havregrød, som kan bruges som en god og sund morgenmad. Credit går til Celestine for denne opskrift :)
Jeg bruger mikroovn i denne opskrift, men man kan også sagtens lave grøden på komfur.
Ingredienser:
40 g havregryn
200 g æggehvide
20 g peanubutter
50 g banan
10 dråber sweet leaf vanilje (det bedste steviaprodukt på markedet pt, efter min mening)
Fremgangsmåde:
- Kom havregryn i en stor skål og kom omkring 200 ml vand og sweet leaf vanilje
- Giv det 2-3 minutter i mikroovnen på maks.
- Rør rundt og tilsæt 200 g æggehvide og rør rundt igen.
- Giv det yderligere 2 minutter i mikroovnen.
- Penaut butter og banan moses godt sammen og røres i sammen med lidt salt. Tilsæt eventuelt også mere vand for ekstra fylde (det gør jeg næsten altid).
- Giv det igen 1-2 minutter i mikroovnen. Blend grøden hurtigt med en stavblender, for at gøre den mere lind. Lad grøden køle lidt af (i køleskab eller fryser, hvis du er utålmodig).
- Tilsæt eventuelt kokosmælk også oven på bagefter – det er ret lækkert.
Energifordeling for hele portionen:
Pr 100 gram:
Protein: 9,3 g
Kulhydrat: 13 g
Fedt: 4 g
Kcal: 126