Dette er en fantastisk velsmagende og mættende sund morgenmad, der smager syndigt. Forestil jer at spise brownie med flødeskum til morgemad (uden at det bliver kvalmende) – dette er lidt hen ad den retning. Kombinationen af kakaosmag og kokosmælk er ekstremt lækker – og jeg er blevet helt vild med denne morgenmad. Husk at investere i en god kokosmælk; det betyder meget for smagsoplevelsen; jeg anbefaler den økologiske fra Santa Maria. Opskriften har jeg fra den dygtige Celestine (tjek hendes Facebookside ud her). Der kommer også en ganske stor mængde mad ud af små 40 gram havregryn – det er en af fordelene ved at lave grøden på æggehvider og vand. Så de små 40 gram havregryn, bliver til en portion på omkring 600-700 gram :)
Ingredienser:
40 g havregryn
200 g æggehvide
8-10 g ren kakao
30 g fuldfed kokosmælk (den økologiske fra Santa Maria er sublim)
En halv pipette Sweat Leaf vanilje (flydende stevia)
Vand
Kanel + sukrin
Fremgangsmåde:
- Kom havregryn i en stor skål og kom omkring 200 ml vand i sammen med en halv pipette sweat leaf vanilje (det bedste steviaprodukt på markedet pt, efter min mening).
- Giv det 2-3 minutter i mikroovnen på maks.
- Rør rundt og tilsæt 200 g æggehvide og rør rundt igen.
- Giv det yderligere 2 minutter i mikroovnen.
- Kom kakao i grøden og rør godt rundt. Fyld lidt ekstra vand i,
- Giv det igen 1-2 minutter i mikroovnen. Lad grøden køle lid af (i køleksab eller fryser, hvis du er utålmodig. Top havregrøden af med kanel + sukrin og kokosmælk.
Energifordeling pr 100 gram:
For hele portionen:
Protein: 25
Kulhydrat: 28
Fedt: 9,4
Kcal: 316