Det er lidt tid siden jeg har postet et bud på morgenmad – så her er endnu et jeg spontant fandt på i dag og som lykkes ganske godt, hvis jeg selv skal sige det. Lad mig lige gøre det klart fra starten; det er ikke ligefrem en klassisk havregrød – den er ret kageagtig og forholdsvis sød (mest pga. glasuren), så er man ikke til det, vil jeg ikke anbefale den. Derudover kan den spises på alle tidspunkter af døgnet som mellemmåltid, men grød forbinder vi jo ofte med morgenmad, så det navn fik den. Men har man, ligesom jeg, en sød tand – så kan jeg kun anbefale den :)
Ingredienser:
25 g havregryn (er man ikke meget for gluten, bruger man bare glutenfri havregryn)160 ml vand
80 g sød kartoffel
200 g æggehvide
10 g sukrin
Krydderier: 1 tsk kanael, 1/2 tsk nellike, 1/4 tsk allehånde, 1/4 tsk ingefær (er man ikke til den helt stærke krydderiblanding kan man bare nøjes med lidt kanel og nellike eller kun kanel)
Glasur/creme: (denne kan godt undlades, men jeg anbefaler den kraftigt).
15 g sukrin melis
1 g kanel
3 g kokosolie
3 g ren kakaopulver
Fremgangsmåde:
- Havregryn og vand sættes i mikroovnen i cirka 3 minutter
- Rør rundt og tilsæt sød kartoffel (som skal være bagt/tilberedt på forhånd), mos den sammen med grøden og rør godt rundt. Tilsæt herefter 200 g æggehvide.
- Giv grøden yderligere 3 minutter i mikroovnen
- Tilsæt krydderier, sukrin og eventuelt lidt mere vand (alt efter hvilken tekstur du ønsker).
- Giv yderligere 2-3 minutter i mikroovnen
- Lad den køle lidt af og lav glasuren ved at blande sukrin meliis, kakao, kokosolie (kan nok godt udelades) og kanel i en lille skål og tilsæt langsomt koldt vand indtil det får en glasurlignende konsistens. Drys kanel henover grøden og kom herefter glasur på.
NB: Ja, denne grød kan også laves på den klassiske måde på komfur
Energifordelingen for hele portionen ser sådan her ud: